Dimarts es va fer a la sala d’actes del Centre Tecnològic Comunitari una sessió informativa en què es van donar a conèixer totes les aportacions que els vilatans, les entitats i els col·lectius han fet al procés de revisió del POUM de Masquefa. Les propostes vilatanes es van recollir en dos tallers participatius que van tenir lloc aquest mateix mes de març, i també mitjançant les enquestes que es van repartir pel municipi.

El document amb totes les propostes es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat), a l’apartat “Participació Ciutadana. POUM’.

Aquest procés de participació el va impulsar l’Ajuntament de Masquefa per poder conèixer l’opinió dels vilatans, les entitats i els col·lectius, i tenir-la en compte a l’hora de revisar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), un instrument que ha de permetre ordenar el creixement del municipi.

Mitjançant els dos tallers i les enquestes, els participants han pogut formular les seves propostes respecte al territori i model de poble que volen per a Masquefa, responent, per exemple, a preguntes sobre l’encaix territorial del municipi i la relació que ha de mantenir amb l’entorn, sobre el paisatge urbà i rural, sobre les infraestructures d’accés i els vials i sobre el desenvolupament econòmic de la vila. També s’han recollit les seves aportacions respecte a l’estructura urbana, els equipaments i espais públics, i els habitatges.

A partir d’ara, l’Ajuntament estudiarà totes les propostes i les tindrà en compte a l’hora de revisar el POUM. La finalitat d’aquesta revisió es avançar-se al futur i dibuixar la Masquefa que volem per als anys vinents, abans d’anar-la construint. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal assigna al territori uns usos (zones verdes, zones agrícoles, espais públics, activitats, equipaments…) i unes formes (volums que s’hi poden construir).

L’actual Pla General data de l’any 1985 i no dóna resposta a les necessitats actuals i futures. Per això l’Ajuntament ha engegat la seva revisió i ha volgut comptar amb la participació dels vilatans.

Ara l’Ajuntament redactarà l’avanç del nou POUM, i completarà així la primera fase del procés per a la seva revisió.