Els espais, que obriran els dies 26 i 27 d’octubre i 9 i 10 de novembre, són oberts a tota la població i oferiran als veïns informació pràctica i de primera mà sobre les característiques, els objectius i el funcionament del nou sistema.

L’Ajuntament de Masquefa ha donat el tret de sortida aquest any 2018 al nou model de recollida de residus, un dels projectes més estratègics del mandat en termes de sostenibilitat i protecció mediambiental i d’aposta per nous models d’optimització del serveis que s’ofereixen als veïns. El model, que va entrar en ple funcionament arreu del municipi el passat 1 de setembre, incorpora com una de les novetats més destacades un nou servei de recollida de la poda i de restes vegetals de l’hort o jardí provinents dels particulars.

El nou model, que habilitarà diferents zones degudament senyalitzades i amb normes d’ús en els nuclis de la vila on els veïns podran lliurar-hi la poda particular, té com a objectius millorar les dades de reciclatge al municipi i de recollida selectivaoptimitzar el servei que es presta als masquefins, abaratir els costos de la recollida i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de restes vegetals a la via pública.

Espais informatius sobre el servei de recollida de poda i restes vegetals

Així, amb el propòsit d’implicar la població i presentar i donar a conèixer el nou servei de recollida de poda i restes vegetals, l’Ajuntament habilitarà quatre espais informatius sobre el nou model durant els mesos d’octubre i novembre.

El primer punt s’organitzarà el 26 d’octubre, de 18 h. a 20 h., al CTC; i l’endemà, dia 27, el punt informatiu es traslladarà al local de l’Associació de Veïns de Can Quiseró, de les 10 h. a les 12 h. Ja al novembre, els punts informatius es podran trobar el dia 9 al local de l’Associació de Veïns de Can Parellada (de 18 h. a 20 h.) i el 10 de novembre al local de l’Associació de Veïns d’El Maset (de 10 h. a 12 h.).

Els espais són oberts a tota la població i oferiran als veïns informació pràctica i de primera mà sobre les característiques, els objectius i el funcionament del nou sistema. Els assistents, a més, podran recollir gratuïtament uns guants de jardineria.

En paral·lel, també s’editarà un targetó informatiu sobre les normes d’ús de la gestió de la poda i quins són els punts habilitats per la recollida de les restes vegetals a les urbanitzacions per tal de fer arribar la informació a tots aquells veïns del municipi que disposin de jardí.