El consistori dóna continuïtat un any més a l’Equip d’Atenció a la Dona (EAD), el programa d’atenció professional que l’associació ofereix a Masquefa des de l’any 2007 i que posa a disposició de les dones que ho sol·liciten un triple servei: d’informació i acollida, d’atenció psicològica i d’assessorament jurídic.

L’equip de govern manté el seu ferm compromís amb l’impuls de programes de sensibilització social, prevenció, atenció i formació a dones, joves i famílies de Masquefa. És per això que l’Ajuntament i l’associació Dones amb Empenta han renovat recentment l’acord de col·laboració que mantenen des de l’any 2007. La signatura del conveni es va fer al despatx d’alcaldia de l’Ajuntament de la mà de l’alcalde Xavier Boquete i de representants de l’entitat.

A través d’aquesta renovació, Dones amb Empenta -amb la col·laboració del consistori- continuarà oferint a les dones de Masquefa un servei professional d’informació, atenció psicològica i assessorament jurídic a través de l’Equip d’Atenció a la Dona (EAD). L’alcalde Xavier Boquete assegura que “el nostre objectiu és oferir totes les eines que tenim a l’abast per facilitar a les dones que ho necessitin un espai d’acollida, d’escolta, de reflexió i d’orientació”.

Al catàleg habitual de serveis que ofereix Dones amb Empenta s’hi afegeix enguany, des d’aquest mes d’octubre, una nova prestació dirigida específicament als i les joves a partir de 12 anys de Masquefa i les seves famílies, a través de la qual poden rebre acompanyament educatiu i atenció psicològica mitjançant una metodologia individual i grupal.

L’associació Dones amb Empenta
Dones amb Empenta és una associació nascuda a l’Anoia l’any 1996 -amb una important trajectòria en l’atenció a dones, famílies i adolescents- que ofereix el servei de l’Equip d’Atenció a la Dona a diversos municipis de la comarca des de l’any 1999. Els trets essencials d’aquest model d’atenció a la dona són la interdisciplinarietat, la proximitat al territori i la generalitat dels serveis, que es realitzen amb perspectiva de gènere i des d’una visió global i integral de les dones.