Aquest programa gratuït, que compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i desenvolupa ACTUA Cooperativa d’Iniciativa Social, pretén gestionar projectes d’atenció i educació a infants i adolescents.

L’Espai Socioeducatiu ‘La Fàbrica’ sorgeix amb l’objectiu d’oferir més i millors eines per fomentar l’ensenyament i l’aprenentatge a la vila. D’aquesta manera, aquest projecte guia, dóna suport i acompanya a infants i adolescents, d’entre 6 i 15 anys, fora de l’horari escolar. El regidor de Benestar Social, Educació i Joventut, Daniel Orellana, destaca que “aquest programa permetrà potenciar la vida cultural de Masquefa, fomentarà la inclusió social i reforçarà l’excel·lent treball dels centres educatius del municipi”.

L’Ajuntament, doncs, proporciona un nou espai d’acollida per a la realització d’activitats lúdiques i formatives, com poden ser tallers de cuina, expressió corporal, treballs manuals o jocs, entre d’altres. L’entitat ACTUA Cooperativa d’Iniciativa Social serà l’encarregada de gestionar els cursos i activitats, apostant per un model pedagògic que faciliti l’acompanyament a l’estudi i l’adquisició d’hàbits relacionals i comunicatius i seguint criteris de qualitat, transparència i rendibilitat social. Aquesta tasca, a més, es desenvoluparà fent ús d’equipaments municipals.

Per tal d’accedir a aquest nou servei gratuït, cal realitzar els següents tràmits:

– Omplir la sol·licitud d’inscripció amb les dades bàsiques de l’infant o adolescent. Aquest full, i més informació sobre l’Espai, estarà a disposició de les famílies del 13 al 17 de febrer de 18.30 a 19.30 hores a La Bàscula (situat a la Fàbrica Rogelio Rojo).

– Els pares/tutors interessats mantindran una entrevista amb l’equip educatiu en la qual s’informarà dels objectius i la metodologia de treball, així com de les característiques de l’infant o adolescent.

– La sol·licitud d’inscripció serà valorada per l’equip d’educadors/es de l’Espai Socioeducatiu. En cas que no hi hagi plaça disponible en el moment de la sol·licitud, es passarà a una llista d’espera.

Calendari i horari de funcionament

L’Espai Socioeducatiu ‘La Fàbrica’, organitzat per franges d’edat, seguirà el calendari escolar. Així doncs, les activitats es desenvoluparan entre el 20 de febrer i el 16 de juny.

Els horaris dels quatre grups són els següents:

– De 1r a 3r de primària: dimarts i dijous, de 16.45 a 18.45 hores, a La Bàscula.

– De 4t a 6è de primària: dimarts i dijous, de 16.45 a 18.45 hores, a La Bàscula.

– 1r d’ESO: dilluns i dimecres, de 16.30 a 18.30 hores, al Casal de Joves.

– 2n d’ESO: dilluns i dimecres, de 16.30 a 18.30 hores, al Casal de Joves.