L’Ajuntament de Masquefa continua fent nous passos en la implementació de tràmits telemàtics a la pàgina web municipal (www.masquefa.cat). Així, la seu electrònica del web municipal (https://www.seu.cat/masquefa/index) ha incorporat ara el tràmit ‘Sol·licitud d’accés a la informació pública’, el qual dóna compliment a la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i amplia les opcions dels vilatans de sol·licitar informació pública, ja que ara poden fer-ho també de manera online, els 365 dies de l’any, les 24 hores del dia, sense necessitat de desplaçar-se físicament a les dependències de l’Ajuntament.

Aquest nou tràmit de la plataforma ETRAM de l’AOC permet a la ciutadania exercir el dret d’accés a la informació pública tant a títol individual com en nom i representació de qualsevol persona jurídica legalment constituïda. Es pot exercir a partir dels 16 anys.

Amb la implementació del tràmit ‘Sol·licitud d’accés a la informació pública’ ja són deu els tràmits online que es poden fer des de la seu electrònica de www.masquefa.cat: ‘Sol·licitud d’instància genèrica’, ‘Cita amb un càrrec electe o tècnic municipal’, ‘Sol·licitud directament al Registre d’Entrada’, ‘Suggeriments i queixes’, ‘Notificacions electròniques’, ‘Gestió de tributs’, ‘Sol·licitud de devolució d’ingressos’, ‘Sol·licitud de devolució de fiança’ i ‘Sol·licitud de llicència de primera ocupació’.

Per poder realitzar tots aquests tràmits cal disposar de l’idCAT, un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet. L’idCAT es pot obtenir, de manera totalment gratuïta, a Masquef@ula, al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60). Més informació a https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/menu.do

La pàgina web municipal va ser reconeguda aquest gener amb un dels Premis Administració Oberta, uns guardons convocats per primer cop pel Consorci AOC per reconèixer l’esforç dels ajuntaments catalans en la implantació i l’ús de serveis d’administració oberta entre la ciutadania i les empreses.

A més, www.masquefa.cat ha estat guardonada amb el Segell Infoparticip@, un distintiu que reconeix la seva qualitat i transparència informativa i que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona.