L’Ajuntament de Masquefa convoca dos nous Plans d’Ocupació Locals per a contractar uns altres 7 veïns del municipi que es trobin en situació d’atur i que compleixin la resta de requisits de la convocatòria. En concret s’oferten 5 llocs de treball de peó d’obres i serveis i 2 places de paleta (oficial de segona).

Les persones seleccionades s’incorporaran a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis i tindran un contracte de 6 mesos de durada a jornada complerta (37,5 hores setmanals).

Les 7 persones seleccionades s’incorporaran al seu lloc de treball el dilluns 2 de juny. Realitzaran els treballs del pla que ha posat en marxa l’Ajuntament per a reformar i dignificar les places, jardins i carrers del municipi, així com també tasques pròpies del manteniment dels espais públics.

Requisits
En totes dues convocatòries els candidats han de complir els requisits següents: estar empadronats a Masquefa, trobar-se en situació d’atur, estar inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Martorell, i estar inscrit a Xaloc (borsa de treball de Masquefa).

En el cas dels 5 peons d’obres i serveis, a més, cal ser usuari dels Serveis Socials a data 19 de maig. També es valorarà l’experiència en llocs similars.

En el cas dels 2 paletes (oficials de segona), cal tenir experiència demostrable en l’ofici.

Presentació de sol·licituds
Les sol·licituds es poden presentar fins al dilluns 26 de maig, mitjançant registre d’entrada, a l’Ajuntament.

(Més informació sobre els plans d’ocupació)

Foment de l’ocupació directa

Amb aquests dos nous plans, que es financen amb una subvenció de 51.330 euros de la Diputació de Barcelona i amb fons municipals, l’Ajuntament vol continuar fomentant l’ocupació directa i contribuir a pal·liar la problemàtica de l’atur derivada de la crisi.

Aquestes noves contractacions se sumaran a les que ja s’han anat fent els últims anys. Les darreres van tenir lloc a principi d’aquest mateix 2014, quan es van contractar 7 persones en situació d’atur, també durant sis mesos i a jornada complerta, per treballar a la Brigada Municipal. En aquella ocasió es va fer mitjançant plans d’ocupació del SOC de la Generalitat.

A més de fomentar l’ocupació directa, el pla de l’Ajuntament per a lluitar contra l’atur també inclou altres actuacions. Així, per exemple, s’ha potenciat el servei d’orientació laboral, s’ha ampliat la programació de cursos formatius per a persones adultes, emprenedors, empreses i comerços, o s’ha rebaixat, en un 50% de mitjana, la taxa d’obertura de nous negocis, entre altres.