Després que s’extingís el contracte signat ara fa trenta anys, l’Ajuntament de Masquefa ha formalitzat amb la Parròquia de Sant Pere un nou contracte de lloguer de l’església romànica de Sant Pere i la Santa Creu i del paratge del Cementiri Vell per a continuar-hi organitzant activitats culturals i recreatives obertes a tots els masquefins. El lloguer inclou l’església romànica, l’espai que havia estat cementiri i ara fa de plaça-mirador, i el conjunt del paratge, amb una superfície total de gairebé 18.500 m2.

Per tal de poder-ne fer ús, l’Ajuntament abonarà a la parròquia la quantitat de 2.000 euros anuals, actualitzables cada any en funció de l’IPC. El nou contracte de lloguer té una periodicitat de 20 anys.

El Consistori també vetllarà per la conservació del paratge, l’església i l’antic cementiri. A més, es compromet a col·laborar en la restauració de la façana principal de la rectoria, proporcionant suport tècnic i cercant finançament en les diverses administracions que tenen competències en l’àmbit del patrimoni artístic cultural.

Amb aquest acord, els masquefins podran continuar gaudint d’un històric i emblemàtic indret com el Cementiri Vell per a la realització de diverses activitats.

El nou contracte el van signar l’alcalde, Xavier Boquete, i el rector de la Parròquia de Sant Pere, Josep M. Henríquez, el 29 de maig passat.