El consistori agraeix als veïns i entitats que han pres part de la presentació del projecte i anima a tots els masquefins a implicar-se activament en l’agermanament fent voluntariat, organitzant activitats o acollint els visitants.

El Centre Tecnològic i Comunitari va acollir dimecres 30 de gener a la tarda una sessió oberta a tota la població per presentar públicament el projecte d’agermanament entre les poblacions de Masquefa i de Lurate Caccivio, iniciat durant el 2018. A la sessió hi van prendre part prop d’una quarantena de veïns; entre ells, representants de 16 entitats locals, que van poder conèixer de primera mà els objectius d’aquesta iniciativa i als quals se’ls va brindar la possibilitat de participar properament en el disseny de les futures accions que es duran a terme al municipi en el marc del projecte.

Com puc participar en l’agermanament?

El procés d’agermanament és obert a totes les persones i associacions de la vila interessades en implicar-se activament de la iniciativa. En aquest sentit, el consistori habilita un total de tres vies de participació: fent voluntariat quan els ciutadans de Lurate Caccivio visitin Masquefa, organitzant activitats o acollint a casa els visitants.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, assegura que “estem molt satisfets i orgullosos de la bona acollida que ha tingut el projecte entre els masquefins, que un cop més han demostrat ser un poble obert, acollidor i integrador”. En aquesta línia, Boquete referma que “l’agermanament amb Lurate Caccivio ens brinda enormes possibilitats a nivell cultural, esportiu i social”.

Una delegació de Lurate Caccivio visitarà Masquefa el mes de juliol

La trobada celebrada al CTC també va servir per assentar les bases de la creació durant el mes de febrer d’un comitè organitzador integrat per membres del consistori i del teixit associatiu que tindrà com a missió iniciar els preparatius per la visita que una delegació de Lurate Caccivio –amb la banda musical d’aquesta població al capdavant- realitzarà durant la Festa Major de Masquefa d’aquest 2019.

Antecedents

El Ple municipal de l’Ajuntament va aprovar el 8 de novembre de 2018 el protocol i el jurament de l’agermanament entre Masquefa i el municipi italià de Lurate Caccivio, que té com a objectiu endegar conjuntament projectes culturals, esportius i socials encaminats a potenciar el creixement d’ambdues poblacions, la coneixença i la comprensió mútua i el benestar dels seus veïns. Així mateix, aquest agermanament també és fruit del compromís d’ambdues poblacions amb el procés de construcció europea i amb la difusió dels valors de fraternitat i solidaritat entre els pobles.

Un cop aprovat el jurament i el protocol, el 7 de desembre una delegació masquefina encapçalada per l’alcalde Xavier Boquete i representants del consistori i de l’entitat Masquefa Trail es van desplaçar fins a Lurate Caccivio per formalitzar l’agermanament.

 

Díptic informatiu sobre l’agermanament en català

Díptic informatiu sobre l’agermanament en italià