L’Ajuntament de Masquefa serà el primer de tot Catalunya que administrarà i finançarà la vacuna contra el virus del papiloma humà, principal causant del càncer de coll d’úter. El consistori administrarà aquesta vacuna a totes les noies de Masquefa nascudes entre els anys 1993 i 1996, és a dir, les que actualment tenen entre 12 i 15 anys.
 
Davant de l’elevat cost de les tres dosis de les quals consta la vacuna (465 euros en total), l’Ajuntament en finançarà la meitat (232,5 euros) a totes aquelles famílies que ho sol·licitin i ho autoritzin.
 
Pioners a Catalunya
Aquesta pionera acció s’emmarca en una campanya conjunta de l’Ajuntament i el consultori mèdic per prevenir el càncer de coll d’úter, que pot afectar qualsevol dona al llarg de la seva vida. Aquest és el segon tumor més freqüent entre les dones i anualment provoca 280.000 morts en el món, entre aquestes més de cinc-centes a l’estat espanyol.
 
A partir del desembre
L’Ajuntament començarà a administrar la vacuna a totes les noies nascudes entre els anys 1993 i 1996 el dia 1 de desembre. Les tres dosis s’han de repartir en un període de sis mesos. La vacuna s’administrarà al consultori mèdic. Les famílies hauran de recollir un tiquet a les dependències de l’Ajuntament. Caldrà portar el DNI de la nena.
 
Aquest any la Generalitat ha començat a administrar la vacuna contra el virus del papiloma humà a les noies que cursen 6è de Primària, que habitualment tenen 11 anys. Ara l’Ajuntament vacunarà les noies d’entre 12 i 15 anys i que, per edat, no s’han pogut beneficiar d’aquesta mesura del Govern català.
 
Sessió informativa
L’Ajuntament ja va organitzar el dimarts 25 de novembre una xerrada informativa a la qual van assistir una setantena de persones. La xerrada va comptar amb la participació de les infermeres de pediatria Judith Solernou i Sara Acon (que seran les encarregades de vacunar les nenes de Masquefa), la ginecòloga del CAP de Badalona Luisa Esteban i dues visitadores del laboratori Sanofi Pasteur MSD, Asmara Ponz i Sònia Acuña.