Les mascaretes casolanes només són un element de protecció complementari. L’essencial per a evitar la propagació del coronavirus es complir les restriccions de mobilitat i mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn impol·lut.

La crisi sanitària pel coronavirus està fent novament palesa la faceta més solidària i altruista dels masquefins. Així, treballadors de la Brigada Municipal i un grup de voluntaris format per una cinquantena de veïns del municipi s’han organitzat per a fabricar unes 11.000 mascaretes casolanes que serveixin com a protecció bàsica contra el coronavirus per a totes aquelles persones que ho requereixin; principalment, gent gran i persones de col·lectius vulnerables.

Els materials necessaris per a poder confeccionar les mascaretes provenen de les donacions de diverses empreses locals i del territori, a qui l’Ajuntament de Masquefa agraeix la seva implicació. En aquest sentit, el consistori ha distribuït entre la Brigada Municipal i el grup de voluntaris aquests recursos materials; i un cop elaborades, l’Ajuntament distribuirà les 11.000 mascaretes -7.000 de les quals seran d’un sol ús; i 4.000, de tela- entre:

  • Comerços de la vila que resten oberts durant l’estat d’alarma.
  • Treballadors municipals que realitzen tasques al carrer.
  • Veïns que ho sol·licitin.

Elena Fernández, regidora de Salut Pública, explica que “accions com aquesta ens recorden que el suport de la població i el seu compromís són vitals i imprescindibles per a superar aquesta situació tan complicada i fer-ho com un poble encara més unit, ferm, preparat i cohesionat”; i avança que “aquesta i d’altres iniciatives solidàries complementen el treball diari i continuat que des de l’Ajuntament i des del serveis d’emergència duem a terme per a atendre i donar resposta a totes les necessitats dels veïns, especialment els dels col·lectius més vulnerables”.

En aquest sentit, des del consistori es recorda a la població que per a qualsevol necessitat o notificació de casos que requereixin la intervenció municipal, us podeu adreçar a l’Ajuntament de Masquefa trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a oav@masquefa.net. Des dels Serveis Socials i d’Emergències (Brigada Municipal, Policia Local -93 772 60 25- i Protecció Civil -67 006 07 18-) es duu a terme un seguiment continuat i s’atenen totes les necessitats dels veïns més vulnerables.