L’Ajuntament de Masquefa posa en marxa una Aula de Música a l’emblemàtica Torre dels Tena, als jardins de la Plaça de l’Estació. Per a fer-ho possible, el Consistori ha reformat aquest edifici de propietat municipal –que fins fa poc acollia el Casal d’Avis- i també aporta recursos materials i econòmics per al funcionament d’aquest centre d’ensenyaments musicals.

El Consistori fa aquesta aposta de la mà de l’Aula Musical de l’Alzinar, l’entitat que ja venia impartint estudis musicals a Masquefa, des de fa anys, en les seves instal·lacions, i que ara aporta l’equip de professionals al projecte i s’encarregarà de gestionar l’activitat. D’aquesta manera, docents i alumnes guanyen un nou equipament en condicions òptimes i més i millors recursos per a la docència i l’aprenentatge d’ensenyaments musicals, fent un important salt qualitatiu.

L’Aula de Música a la Torre dels Tena obrirà portes a principi de novembre –de moment el curs s’ha iniciat a les actuals instal·lacions de l’Alzinar-, una vegada finalitzin les obres de reforma que hi fa l’Ajuntament.

Els treballs, que ja es troben en la recta final, han consistit principalment en rehabilitar l’interior de l’edifici i canviar-ne la distribució per adaptar-lo a la nova activitat. Entre les dues plantes s’hi han habilitat un total de 6 aules de música, 1 aula de majors dimensions per a audicions i concerts –totes insonoritzades- i 1 sala de professors, a més de 2 serveis. També s’han fet reforços estructurals, s’ha renovat el terra i s’han substituït els sostres de la planta baixa. A més, s’ha renovat la instal·lació elèctrica i s’ha canviat i ampliat el sistema de climatització.

Amb un pressupost d’uns 35.000 euros, les obres de remodelació de la Torre dels Tena no han comportat cap despesa per a les arques municipals perquè es financen, en la seva totalitat, amb part d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. L’actuació ha anat a càrrec de Construccions Iglesias. La Brigada Municipal, per la seva banda, s’ha encarregat de pintar totes les dependències interiors.

Per oferir aquests ensenyaments musicals, l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Aula Musical de l’Alzinar, que disposa d’un equip de professionals amb llarga experiència en la docència d’aquestes activitats. L’acord el van signar, el 9 d’octubre passat, l’alcalde de Masquefa i el president de l’Alzinar.

Aquest curs els alumnes poden fer a l’Aula de Música les activitats de llenguatge musical sense instrument, llenguatge musical més instrument, instrument sense llenguatge, i grup de combo (conjunt instrumental). Les classes es fan de dilluns a divendres.

A més de la inversió per reformar l’edifici de la Torre dels Tena, l’Ajuntament també concedeix a l’Alzinar una subvenció de 42.403 euros com a contribució al pagament de les despeses de funcionament de l’Aula de Música corresponents a aquest curs 2014-2015, per tal de garantir, així, l’equilibri econòmic de l’activitat. Així mateix, el Consistori aporta nous instruments, material de música i mobiliari per valor d’aproximadament 28.000 euros.