L’Ajuntament ha posat en funcionament la seu electrònica o oficina virtual, que us permet fer tràmits davant l’Administració de forma telemàtica. D’aquesta manera podeu interactuar amb l’Ajuntament les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, i fer les gestions sense haver-vos de desplaçar físicament i sense fer cues. Mitjançant la seu electrònica podeu enviar instàncies, queixes i suggeriments des de casa, i també podeu consultar, sempre que prèviament autoritzeu l’Ajuntament, les notificacions que us adreça en resposta a les vostres consultes i, així, contribuir a estalviar paper.

Per utilitzar la seu electrònica cal que us connecteu a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat), on trobareu la corresponent icona. Serà necessari que us identifiqueu amb un certificat digital. Per exemple, l’idCAT, que podeu obtenir mitjançant la mateixa seu electrònica i validar-lo posteriorment al CTC (a l’avinguda Catalunya, 60). L’idCAT l’obtindreu quan cliqueu per fer els tràmits ‘Instància genèrica’ o ‘Queixes i suggeriments’. Un cop tingueu el certificat i el valideu, ja us podreu relacionar telemàticament amb qualsevol administració. També podeu identificar-vos amb altres certificats digitals reconeguts per l’Agència Catalana de Certificació (CatCERT) o bé amb el DNI electrònic.

L’oficina virtual està inicialment en fase de proves i per l’Ajuntament demana comprensió si, en un moment donat, no funciona del tot correctament. En cas d’alguna incidència podeu trucar a l’Ajuntament (93 772 50 30) de dilluns a divendres, de 10 a 12, i preguntar per Olga Garriga.

La seu electrònica no ha tingut cap cost econòmic per a l’Ajuntament, ja que l’ha confeccionat gratuïtament el Consorci Administració Oberta de Catalunya. L’Ajuntament va sol·licitar al setembre del 2010 ser inclòs en un programa pilot del Consorci AOC i Masquefa va ser un dels 15 municipis de tot Catalunya escollits.