La sala d’actes del Centre Tecnològic Comunitari (a l’avinguda Catalunya, 60) acollirà aquest dijous, 4 d’octubre, a les 19 hores, la presentació de l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Masquefa. L’acte, obert a tothom, anirà a càrrec de l’equip redactor del document, que n’exposarà les principals directrius.

Dibuixar la Masquefa del futur
L’actual Pla General de Masquefa, aprovat fa més de dues dècades i mitja, l’any 1986, ha quedat del tot superat: no s’ajusta a la realitat urbanística consolidada avui a Masquefa, ni tampoc a l’actual marc normatiu. Per això des de fa temps el Consistori està treballant en aquest nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ha de servir per a planificar de manera ordenada com creixerà el municipi, preveient les necessitats i els reptes futurs que tindrem sobre la taula durant els propers 15 o 20 anys.

El POUM ha de dissenyar la Masquefa que volem per al futur. Quins equipaments i serveis seran necessaris per millorar la qualitat de vida dels masquefins i on els posarem? On s’instal·laran les noves empreses? Quin espais ocuparan els nous habitatges i com seran? On farem nous parcs i jardins? Aquestes són algunes de les preguntes que el nou POUM ha d’ajudar a respondre. De fet, el pla dibuixa sobre el mapa de Masquefa reserves d’espai per a aquests i altres usos, els quals s’explicaran en la sessió informativa d’aquest dijous.

Per a fer aquest dibuix de la Masquefa del futur l’Ajuntament ha volgut comptar amb la participació de tothom. Per això ja fa uns mesos va impulsar un procés de participació ciutadana en què els vilatans, les associacions, els comerços, les empreses i els col·lectius van poder formular les seves propostes i suggeriments i van contribuir així a dissenyar el nou model de vila.

L’avanç del POUM, a exposició pública
Després d’estudiar totes les propostes i d’incorporar les que eren viables, l’Ajuntament ha redactat l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que va ser aprovat inicialment en el ple municipal.

Actualment l’avanç del POUM es troba a exposició pública per tal que tothom qui ho vulgui el pugui consultar i, si ho considera oportú, presentar suggeriments.

També podeu trobar el document íntegre a la pàgina web municipal (www.masquefa.cat), a la columna de destacats de la dreta.