Els dos centres educatius han fet les fases d’organització i constitució d’una cooperativa, han generat les idees de producte i han pensat ja en el lema, el logotip i la imatge gràfica.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el regidor de Promoció Econòmica, Álvaro Pérez, han visitat aquest dimecres 9 de març les escoles Vinyes Verdes i Font del Roure per entregar a aquests dos centres educatius unes plaques en reconeixement al seu compromís amb el programa Cultura Emprenedora a l’Escola(CuEmE).

En el cas de l’Escola Vinyes Verdes hi participen els alumnes de cinquè i sisè de primària, que han creat la cooperativa “Cope Vinyes”. A través d’aquesta cooperativa comercialitzaran productes artesanals elaborats pels propis estudiants amb materials reciclats (clauers de fusta i de feltre, polseres de boletes i de fil, punts de llibres, llibretes decorades i arracades de plàstic reciclat…). Així, una part dels beneficis de la venta d’aquests productes es destinaran a fer una aportació econòmica a l’Associació Protectora d’Animals de l’Anoia (APAN).

I en el cas de l’Escola Font del Roure hi participen els alumnes de quart de primària, que han creat la cooperativa “La Font de les Vitamines”. A través d’aquesta cooperativa comercialitzaran verdures i hortalisses cultivades pels propis estudiants a l’hort escolar (patates, pèsols, col llombarda, enciams, calçots…). Així, una part dels beneficis de la venta d’aquests productes es destinaran a fer una aportació econòmica a la fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Ambdós centres educatius ja han fet les fases d’organització i constitució de la cooperativa, han generat les idees de producte i han pensat ja en el lema, el logotip i la imatge gràfica. I ara s’està en la fase de produir els productes que, cap al mes de juny, es vendran un dia al mercat de venta no sedentària dels dimarts.