El consistori estudiarà la construcció d’un monument dedicat als donants de sang del municipi.

El passat dimarts 20 de juliol representants de l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia (ADSA) van ser rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i per la regidora d’Administració i Protocol, Hisenda, Salut Pública i Consum, Tecnologies de la Informació i Comunicació, Elena Fernàndez.

L’ADSA va comentar que Masquefa assoleix una excel·lent proporcionalitat entre el nombre d’habitants i les recaptes anuals. Els seus 150 donants de sang censats, en els 10 darrers anys, han duplicat el nombre de donacions. L’any passat obtingueren 292 bosses de sang.

A més, l’ADSA també va traslladar a l’Ajuntament una proposta per erigir al municipi un monument als donants; proposta que ara serà estudiada i valorada per part del consistori, si bé es considera una iniciativa idònia. La creació de l’esmentada insígnia aniria a càrrec de l’Ajuntament i s’ubicaria en el lloc més propici i concorregut. A més, el pròxim curs també és previst que s’endegui als centres escolars del municipi una nova proposta de sensibilització de les donacions.

Finalment, l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia va obsequiar a l’Ajuntament amb el llibre “Monuments als Donants de Sang” editat per la Federació Catalana de Donants de Sang, que conté més de 100 obres escultòriques en homenatge als donants, repartides per tot el territori català.