L’Ajuntament ha sol·licitat al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat poder oferir dos cursos gratuïts de Formació Ocupacional adreçats preferentment a persones en situació d’atur, amb l’objectiu que puguin potenciar el seu currículum i, d’aquesta manera, incrementar les opcions de trobar feina. En concret, es tracta d’un curs d’anglès d’atenció al públic i un altre de desenvolupament d’aplicacions amb tecnologia web.

El curs d’anglès d’atenció al públic, de 220 hores lectives, permet als alumnes que el superen obtenir un diploma d’assistència i aprofitament reconegut per la Generalitat. Pel que fa a les sortides professionals, la persona participant adquirirà competències concretes d’atenció al públic en l’idioma anglès. Per poder optar a fer aquesta formació cal trobar-se a l’atur, estar inscrit al SOC i tenir un nivell acadèmic mínim de Graduat Escolar, a més d’experiència acreditable en el sector administratiu com a secretari/ària o telefonista/recepcionista.

D’altra banda, el curs de desenvolupament d’aplicacions amb tecnologia web, de 610 hores lectives, permet disposar del certificat de professionalitat complert, i inclou la realització de pràctiques en empreses. Els alumnes reben una formació que els prepara per a sortides professionals com ser programador/a d’aplicacions informàtiques, tècnic/a d’una pàgina web o programador/a web i multimèdia. Els candidats, a més de trobar-se a l’atur i estar inscrits al SOC, han de disposar d’un nivell acadèmic mínim de batxillerat o equivalent i tenir coneixements de Microsoft Office i coneixements avançats d’Internet.

Preinscripcions obertes

La concessió d’aquests dos cursos a l’Ajuntament estan encara pendents d’aprovació per part de la Generalitat. De totes maneres, totes les persones interessades ja poden fer les preinscripcions al CTC (avinguda Catalunya, 60) per entrar en el procés de selecció dels alumnes.