L’Ajuntament ha sol·licitat al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat dos cursos de formació ocupacional adreçats preferentment a persones en situació d’atur. També es tindrà en compte que no percebin cap tipus de prestació, que es tracti de persones en atur de llarga durada, majors de 45 anys, menors de 30 anys amb baixa qualificació, o persones amb discapacitat.

Aquesta formació permetrà als alumnes ampliar el seu nivell acadèmic i incrementar les oportunitats de trobar feina.

Els cursos, que actualment estan pendents d’aprovació per part de la Generalitat, són els següents:

-Anglès d’atenció al públic. 220 hores lectives. Del 21 de desembre al 22 de març, en horari de matí. Matèries: anglès, prevenció de riscos i tècniques de recerca de feina. S’adreça a persones amb formació professional de l’àmbit administratiu, batxillerat o similar.

-Activitats de gestió administrativa. 390 hores lectives. Del 22 de febrer al 21 de juny de 2013, en horari de matí. Matèries atenció al client, tècniques de comerç, informàtica, administració de personal, comptabilitat, prevenció de riscos i tècniques de recerca de feina. S’adreça preferentment a persones amb un nivell acadèmic mínim de graduat escolar i experiència en l’àmbit administratiu, telefonista o recepcionista.

Inscripcions en espera de l’aprovació
En espera que la Generalitat aprovi la concessió d’aquests dos cursos, les persones interessades poden fer les preinscripcions al CTC (avinguda Catalunya, 60). Totes les persones preinscrites que tinguin el perfil adequat seran convocades a una sessió informativa. També es farà una entrevista individual. En el cas del curs d’activitats administratives es farà una prova de nivell d’informàtica i català. I per al curs d’anglès una prova de nivell.