L’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, valora “molt positivament” el Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal impulsat pel Govern de la Generalitat per a les quatre comarques catalanes amb més necessitat de reactivació econòmica, entre aquestes l’Anoia. El pla preveu ajudes per a la comarca per valor de 6 milions d’euros en els tres anys vinents, així com també avançar el calendari de diverses actuacions ja planificades que contribuiran a la dinamització econòmica del territori.

Boquete entén que l’aprovació d’aquest pla de xoc és “un reconeixement a la situació econòmica especialment sensible que pateix la comarca” i celebra que “per fi, el Govern català s’hagi decidit a abordar la problemàtica de l’Anoia i a prioritzar-hi les actuacions”. En la seva opinió, la inclusió de l’Anoia en aquest programa “és fruït de les pressions que les administracions i els agents socioeconòmics del territori han fet els darrers temps”, i representa “una gran oportunitat per a la comarca per establir noves dinàmiques”.

A més de les ajudes i l’avançament de les obres previstes, l’alcalde i president del Consell creu que l’aprovació del pla és sinònim de la voluntat del Govern català “de prioritzar les demandes de la comarca, també les d’iniciativa privada”. En aquest sentit, espera, per exemple, que “s’accelerin les tramitacions de diversos projectes per a crear nou sòl industrial a l’Anoia, com ara el polígon del Parcmotor, entre d’altres”.

La nova escola i l’institut de Masquefa s’avancen al 2008

Pel que fa a Masquefa, Boquete es mostra satisfet perquè es preveu avançar diverses obres “que permetran oferir més i millors serveis i contribuiran a millorar la qualitat de vida dels masquefins i masquefines”.

El Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal preveu accelerar la construcció d’una nova escola de dues línies a Masquefa, que inicialment estava prevista per al 2009 i es farà aquest 2008. El mateix succeirà amb la construcció d’un nou institut de tres línies. A més, s’avançaran dos anys les obres de millora de la carretera B-224 entre Masquefa i Piera, les quals s’iniciaran el 2011.

L’alcalde de Masquefa considera que aquesta actuació del Govern català “és un pas endavant per començar a redreçar la situació d’una comarca amb una elevada taxa d’atur”, producte “no només de la crisi de sectors industrials històrics com el tèxtil, sinó també de fenòmens com l’important creixement poblacional que han viscut els municipis del sud de l’Anoia els darrers anys”.