El masquefí Òscar Rufete ja té a punt les maletes per a desplaçar-se fins a la localitat alemanya de Roth, on aquest diumenge, 8 de juliol, prendrà part en la ‘Iron Man Challenge’, una de les proves esportives més dures que se celebren al món.

Rufete, de 34 anys, afrontarà per primera vegada el repte de superar 3.800 metres nedant, 180 quilòmetres en bicicleta i uns altres 42 quilòmetres corrent en una única jornada. El seu objectiu prioritari “és acabar la prova”, i “ si és possible, completar-la en un màxim de 12 hores”.

L’atleta masquefí participarà a la ‘Iron Man Challenge’ de manera individual, enquadrat en l’equip català Trienjoy Rayoteam Barcelona. En modalitat individual aquesta maratoniana prova comptarà amb la participació de més de 3.500 atletes d’arreu del món.

Òscar Rufete s’ha preparat a consciència per a poder assolir aquest repte, “traient hores d’on no les tinc i entrenant una mitjana de 20 hores setmanals”. Ha fet 300 quilòmetres setmanals en bicicleta, 10.000 metres nedant i 40 quilòmetres corrent.

La vida d’aquest jove de Masquefa va experimentar un gir de 180 graus quan, ara fa 4 anys, va deixar de fumar i es va sentir fortament atret per l’esport. La primera vegada que va competir en una prova esportiva va ser en la Duatló de la Vila de Masquefa, en que va ser penúltim. Des d’aleshores ha participat amb gran èxit en ‘triatlons sprints’, olímpiques i ‘halfs’, a més de travesses de natació. Des de fa dos anys també és el preparador físic del Futbol Club Masquefa.