El projecte ‘Land-Art’ consta d’un total de quatre sessions i té com a objectiu acostar l’entorn natural als infants i a les seves famílies.

Aquest curs 2018-2019, l’Escola Bressol Municipal (EBM) La Baldufa duu a terme el projecte ‘Land-art’. A partir de quatre sessions, que tenen lloc els dilluns al matí, l’escola pretén acostar la natura als infants i a les seves famílies a través de tallers artístics que compten amb la col·laboració de l’associació Espai creatiu Néné D’Art.

En la primera sessió les tutores presenten el “davantal de les butxaques vives”, on hi apareixen els estris que es faran servir per recopilar el material per les seves obres. Així, els infants surten als jardins del recinte escolar per buscar-lo i classificar-lo.

En la segona sessió, de les “butxaques vives” surten unes imatges d’obres de ‘Land-art’ fetes per artistes. Aquestes, es comentem i posteriorment els infants exploren el material recopilat en la sessió anterior i comencen les seves creacions.

En la tercera, es presenta el vídeo ‘Rivers and Tiders’ de l’artista de ‘Land-art’ Andy Goldsworthy, que mostra com construeix les seves obres i com actua la natura en elles. Després, es convida als participants a sortir a veure què ha passat amb el que van fer en anteriors sessions i a continuar explorant.

I en la quarta i última sessió, s’ofereix un tros de fang a cada infant a fi que puguin acabar les seves creacions de ‘Land-art’. Un cop finalitzada, les famílies reben una invitació amb la fotografia del seu fill i la seva obra i es convida als pares a comentar l’obra amb els infants i a deixar constància de les seves impressions a la llibreta on hi ha la documentació del procés, situada al vestíbul.

L’Ajuntament de Masquefa felicita al centre per aquesta iniciativa lúdica i pedagògica que està resultant de gran interès per part de tots els participants.