La mesura entrarà en vigor el 30 i 31 de maig i s’aplicarà durant els caps de setmana, amb caràcter provisional, amb l’objectiu de dinamitzar el comerç de proximitat i afavorir una mobilitat segura i adaptada per la via pública. 

L’Ajuntament de Masquefa posarà en marxa a partir dels dies 30 i 31 de maig una prova pilot per a convertir el principal eix comercial del municipi en zona peatonal durant els caps de setmana. La mesura s’aplicarà temporalment en el tram comprès entre el carrer Sant Pere (cantonada amb el carrer Rogelio Rojo) i el carrer Major (a l’alçada del consistori).

L’actuació es durà a terme, exclusivament, durant els caps de setmana amb l’objectiu d’avaluar el seu impacte i estudiar-ne detingudament la seva viabilitat i conveniència. Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, avança que “un canvi en la mobilitat en aquesta artèria principal de la nostra vila pot suposar un veritable estímul, un baló d’oxigen i un motor per a la regeneració i la dinamització del nostre comerç ara que totes les nostres botigues i establiments tornen a tenir permesa l’obertura”. En aquest sentit, el batlle masquefí posa en valor el treball i l’entesa entre l’equip de govern (Junts x Masquefa) i el principal partit a l’oposició (PSC) per a poder endegar conjuntament aquesta actuació.

Daniel Gutiérrez, cap del PSC, principal partit de l’oposició, remarca la importància d’aquest pacte amb l’equip de govern i assegura que “davant d’un moment com l’actual és important la unitat i el compromís per avançar plegats. Sempre hem defensat que no deixarem ningú enrere, i la peatonalització els caps de setmana del principal eix comercial afavoreix el teixit econòmic, és positiu per  moltes famílies i professionals que viuen del comerç, i genera seguretat als veïns”.

Així, Junts x Masquefa i PSC valoren molt positivament l’acollida que la proposta ha tingut entre l’Associació de Comerciants i confirmen la voluntat de mantenir  aquest ambient constructiu per a fer avançar Masquefa vers una millor sortida de la crisi.

En què consistirà la prova pilot?

A partir dels dies 30 i 31 de maig, i durant tots els caps de setmana fins a nou avís, es restringirà la circulació de vehicles cada dissabte i diumenge en el tram comprès entre el carrer Sant Pere (cantonada amb el carrer Rogelio Rojo) i el carrer Major (a l’alçada del consistori).

Així, amb aquesta prova pilot es pretén fomentar el passeig dels vilatans per l’eix comercial de forma segura i adaptada i promoure les activitats comercials, d’oci i la pràctica esportiva al centre del municipi, coincidint amb l’inici de les primeres fases de desescalada del confinament per la Covid-19.