L’Ajuntament valora molt positivament aquesta nova mesura que permetrà reduir el nombre de camions que circulen per la carretera i minimitzar les emissions de CO2.

L’empresa masquefina de transport, logística i emmagatzematge Transsesrovires ha posat en marxa de la mà de l’empresa berguedana Liven (productora d’snacks, crispetes i productes Tex-Mex) un “Duo-Tràiler”, un dels camions més llargs i eficients que actualment circulen per les carreteres d’Europa.

Es tracta d’un tràiler de 32 metres, format per una tractora Volvo i dos semiremolcs, amb una capacitat de càrrega de fins a 44 tones. En aquest sentit, la principal característica del “Duo-Tràiler” és que està dissenyat per circular per carreteres, permetent reduir en un 50% el nombre de camions que circulen per carreteres convencionals i la possibilitat d’accidents; i al mateix temps, també està pensat per a minimitzar el seu impacte ambiental, reduint fins a un 30% de les emissions de CO2 per cada trajecte.

Inicialment, el “Duo-Tràiler” unirà amb quatre freqüències diàries la fàbrica de Liven a Berga amb el magatzem de Transsesrovires a Masquefa, on s’expedeixen les comandes. En aquest sentit, l’Ajuntament de Masquefa valora molt positivament l’aposta que fa l’empresa masquefina per la sostenibilitat ambiental i la seguretat a les carreteres.

Finalment, cal destacar que la incorporació del “Duo Tràiler” és fruit de l’adhesió de Transsesrovires a l’Estudi d’Investigació Extraordinari de la Direcció General de Trànsit (DGT) per a avaluar els avantatges de la circulació d’aquest vehicle per les carreretes estatals. Es tracta d’un estudi capdavanter que posa en el punt de mira a Masquefa com a emplaçament logístic de referència a la zona.