L’entitat FibroMasquefa ha organitzat per a aquest dissabte, 9 de maig, una festa inaugural amb l’objectiu de presentar-se en societat, fer que els participants puguin gaudir d’una tarda plena d’activitats, i continuar sensibilitzant la ciutadania sobre la malaltia de la fibromiàlgia i les seves conseqüències.

El festival és gratuït i està obert a tothom. Les activitats començaran a les 5 de la tarda amb una batukada que sortirà des de l’Ajuntament i acabarà a La Fàbrica Rogelio Rojo, on tindran lloc la resta d’actes. Allà, les noies de l’Escola de Dansa Noemí Rubira oferiran un espectacle, al qual seguirà una actuació de sevillanes de l’associació de veïns de Can Parellada. Després, tindrà lloc un dels plats forts: l’espectacle del reconegut mag mentalista Iksment. La programació continuarà amb una xerrada divulgativa sobre la fibromiàlgia i la fatiga crònica a càrrec de dos professionals del CAP de Masquefa: el doctor Baiget i l’infermera Sara Acón. La festa acabarà amb un gran espectacle de pirotècnia a càrrec dels grups de diables Pixafocs i Cagaespurnes.

FibroMasquefa
L’entitat FibroMasquefa es va constituir tot just al desembre i el seu creixement ha sorprès fins i tot els seus impulsors. La gran majoria des seus socis són de Masquefa, tot i que l’entitat vol arribar també a persones d’altres municipis de l’entorn. Els seus objectius són ajudar en tot el que es pugui a les persones que tenen fibromiàlgia o els hi acaben de diagnosticar.

Els membres de l’entitat es reuneixen cada setmana, de dilluns a divendres, al matí, a la Sala Petita de La Fàbrica Rogelio Rojo, per compartir dubtes i inquietuds, donar-se suport mutu, i participar en activitats i teràpies que els ajuden a incrementar la seva qualitat de vida.

La fibromiàlgia és una malaltia crònica que no té curació. Les persones que la pateixen poden tenir símptomes com dolors generalitzats, inflamacions, còlon irritable, pèrdues de concentració i memòria, cansament extrem i ansietat i depressió. Molts pacients es veuen obligats a deixar de treballar, i en molts pocs casos s’aconsegueix una prestació social.