La primera edició de les 12 Hores de Bàsquet de Veterans de Masquefa va ser un autèntic èxit. Nombrosos afeccionats van reunir-se al pavelló per disfrutar d’aquesta maratoniana competició i vibrar amb el gran espectacle que van oferir els sis equips participants.

La jornada, però, no va poder ser rodona, ja que els amfitrions, l’equip local del Masquefa Bàsquet Amateur, van caure derrotats a la gran final i van haver de conformar-se amb el segon lloc. Els masquefins van perdre per 68 a 48 davant l’Aris Legend, que va anar sempre per endavant en el marcador.

El Masquefa Bàsquet Amateur va arribar a somniar amb el campionat quan va apropar-se a només cinc punts del rival, però finalment el conjunt de Mollet del Vallès va prémer l’accelerador i va acabar imposant-se.

Els masquefins s’havien plantat a la gran final després de comptar per victòries els seus tres enfrontaments anteriors. En el primer partit que van jugar durant les 12 hores van guanyar per 47 a 37 l’Esports i Salut de Barcelona. En el segon matx van derrotar els Cachorros de Tàrrega per 47 a 42 gràcies a una gran remuntada en el darrer quart. I en el tercer van vèncer davant del Piera per 47 a 40.

Els amfitrions van conformar-se, doncs, amb el subcampionat i amb l’elecció d’un dels seus homes, Eric Fernández, com a millor jugador del torneig. L’Eric va completar una brillant actuació, anotant 79 punts en els tres partits, 24 en la final, i fent aixecar els espectadors de la cadira amb tres ‘mates’ espectaculars.

Els afeccionats també van gaudir amb el concurs de triples, guanyat pel jugador Roberto de l’Aris Legend, i amb les exhibicions, entre partits, de les nenes del Club Patí Masquefa Secció de Patinatge Artístic.

Sorteig d’un rellotge
A més es va sortejar un rellotge entre els assistents, que va ser per a la butlleta amb el número 985. L’afortunat pot passar a recollir l’obsequi per la joieria Betty.

Classificació
1. Aris Legend
2. Masquefa Bàsquet Amateur
3. Esports i Salut
4. Piera
5. Cachorros de Tàrrega
6. Trèvol Cocobar (Igualada)