Masquefa va viure diumenge un dia de compres molt especial gràcies a la primera edició de Les botigues al carrer, una iniciativa de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament per donar a conèixer el comerç local i contribuir a revitalitzar-lo.
 
 Des de les 10 del matí i fins a les 2 del migdia, una vintena d’establiments va canviar la seva activitat habitual i va muntar parades i carpes a l’avinguda de La Línia. Aquest espai es va convertir, així, en un espai obert on els comerciants van poder relacionar-se de manera més directa amb els visitants.
 
La iniciativa va superar les previsions més optimistes, ja que fins a un miler de persones va sortir a passejar i comprar. Alguns dels establiments participants van aprofitar l’ocasió per aplicar als seus productes o serveis preus especials. De fet, els comerciants van mostrar-se molt satisfets per la iniciativa i pel volum de vendes registrat. Molts d’ells van assegurar ja la seva intenció de participar en una segona edició i alguns fins i tot van proposar que Les Botigues al carrer es facin dos cops l’any, coincidint amb cada temporada. Després de l’excel·lent acollida d’aquesta primera edició, l’Ajuntament es planteja organitzar-la més sovint. Alguns botiguers que van ser-hi com a visitants van comunicar també la seva voluntat de participar en la propera edició.
 
La jornada de compres va tenir també el seu vessant lúdic, amb una xocolatada popular. A més, l’Ajuntament va voler sensibilitzar els comerços amb el repartiment de bosses de paper ecològic reciclades.
 
En Les botigues al carrer van participar-hi basars i comerços d’alimentació, d’instal·lacions elèctriques i electrodomèstics, de moda i accessoris, de jardineria, de rehabilitació i decoració de la llar, de ceràmiques, banys i materials de construcció, sabateries, de decoració i regals, de disseny gràfic, videoclubs i comerç d’envasos i bosses, entre d’altres.
 
Els comerços que van instal·lar parades van ser Acemar Grup Gamma, Arrels, Bazar Omega, Centre d’Estètica Esencia, Centre de jardineria Masquefa, Comercial J.A.N., Dissenyapunt, El Racó de la Lluna, EMME, Fruiteria i Verduleria Yolanda, Futur Video, Instal·lacions E. Olivella, Llar i Finestra SCP, Moda Jove, Moda Menuda, Multipreu David, Original Video, Sabates i Complements Fàtima, Servi-Vending i Sol i Lluna. L’Ajuntament i l’emissora municipal Ràdio Masquefa també van muntar un estand.