La candidatura de Masquefa a ser proclamada Ciutat Gegantera el 2012 ja té el suport de les colles geganteres de l’Anoia. La candidatura, una iniciativa de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, es va presentar oficialment aquest dissabte a la Llacuna durant la Fira del Món Geganter, en què van participar bona part de les colles de la comarca i d’altres de convidades.

D’altres suports
El suport dels gegants anoiencs se suma a d’altres adhesions que ja ha rebut la candidatura masquefina. Així, els plens de l’Ajuntament de Masquefa, el Consell Comarcal i el Consell d’Alcaldes de l’Anoia han aprovat també mocions de suport a la proclamació de Masquefa com a Ciutat Gegantera el 2012.

Transmetre el fet geganter arreu
Dissabte, a la Llacuna, el vocal de la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia, Ramon Pijuan, va anunciar la voluntat de la colla masquefina de presentar la candidatura. Després la cap de colla dels geganters masquefins, Elena Fabregas, va fer lectura de la proposta. El text recorda que “durant els 22 anys de vida dels nostres gegants, l’Isidre i la Magdalena, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa ha portat arreu dels Països Catalans el món geganter masquefí, i com a resposta a les visites de la nostra colla, són innombrables les parelles de gegants, gegantons i capgrossos que hem tingut la sort de veure passejar i ballar pels nostres carrers i places”. La proposta afegeix que “volem que en siguin molt més els que vinguin a gaudir a Masquefa del món geganter, celebrant el 2012 Ciutat Gegantera i transmetent, durant tot un any, el fet geganter arreu”.

La cap de colla masquefina també va lliurar la candidatura i els acords dels plens de l’Ajuntament, el Consell Comarcal i el Consell d’Alcaldes al president de la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia, Ramon Montaner, qui va donar suport a la iniciativa en nom de totes les colles anoienques.

El mateix Montaner va lliurar la candidatura a Aleix Poblet, membre de la junta directiva de l’Agrupació de Gegants de Catalunya, qui va felicitar Masquefa per la iniciativa i va encoratjar la colla a continuar treballant per fer-la realitat.

Imatge cedida per Joan Quesada