La presentació s’ha fet aquest dimarts 6 de juny en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola.

Aquest dimarts 6 de juny la plaça Josep Maria Vila ha acollit el Mercat CuEmE, l’espai que l’Escola Font del Roure ha habilitat al mercat de venda no sedentària per a presentar públicament a tots els veïns i a la comunitat educativa local les dues cooperatives escolars que els alumnes de quart de primària d’aquest centre han impulsat aquest curs 2022/2023 en el marc del projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola).

En aquest Mercat CuEmE les dues cooperatives escolars han posat a la venda diferents productes que han produït al llarg del curs, amb l’objectiu de recuperar la inversió i destinar part dels beneficis a causes socials escollides per l’alumnat: l’Hospital Sant Joan de Déu (4t A) i la protectora APAN (4t B).

La classe de 4t A ha posat a la seva cooperativa el nom de “Supervitamines de la ciutat, SCCL”; i la classe de 4t B, “El roure saludable, SCCL”.

Què és el projecte CuEmE?

El CuEmE és un projecte per treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria al cicle mitjà i superior de primària, on es fomenten les competències i els valors de l’emprenedoria i el cooperativisme, ja que l’escola i els infants que hi participen creen i gestionen una cooperativa durant el curs escolar.

Una característica fonamental del programa és que els infants fan aquest treball cooperatiu amb el suport l’escola i la seva comunitat educativa, però també acompanyats per l’administració i altres agents socials de la seva localitat. Així doncs, l’alumnat compta amb el suport de l’Ajuntament de Masquefa i del Consell Comarcal de l’Anoia.