L’Ajuntament ha estat l’encarregat de traslladar a la Diputació de Barcelona les peticions dels centres educatius.

Els alumnes d’educació infantil de segon cicle i de primària de les escoles Font del Roure, Vinyes Verdes i El Turó participen aquest curs en diferents activitats d’educació per a la salut proposades per la Diputació de Barcelona. Aquestes propostes tenen com a objectiu fomentar la salut individual i col·lectiva i impulsar l’adopció d’estils de vida saludables i s’ofereixen anualment als ajuntaments.

Es tracta de tallers i xerrades sobre temàtiques com l’alimentació, la sexualitat, la prevenció d’addicions, el benestar emocional, la cura del cos o l’autoprotecció; dirigides a enfortir les habilitats i capacitats dels infants, per tal que adoptin hàbits saludables, incrementin el seu control sobre la salut, i en conseqüència la millorin.

Cada centre educatiu de Masquefa i La Beguda Alta escull del Catàleg d’activitats d’educació per a la salut les propostes que vol oferir als seus alumnes i posteriorment les trasllada a l’Ajuntament per tal que el consistori les sol·liciti a la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, enguany es realitzaran entre les escoles Font del Roure, Vinyes Verdes i El Turó un total de 15 accions.