L’Ajuntament agraeix la implicació dels participants i referma la seva aposta per oferir a les famílies del municipi eines i recursos de primer nivell encaminades a donar suport a la seva funció educativa.

El Centre Tecnològic Comunitari (CTC) va acollir dijous 28 de febrer un taller dinamitzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Masquefa –amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona- i dirigit a les famílies del municipi i dels centres educatius de la Xarxa Anoia Est d’EN21 (Vallbona d’Anoia, Els Hostalets de Pierola, Cabrera d’Anoia i Masquefa).

La sessió, titulada ‘L’escola està canviant! Què i com aprenen ara els nostres fills i filles? Estan preparats? Com els acompanyem?’, tenia com a objectiu presentar als participants les noves metodologies educatives que s’estan desenvolupant en centres educatius de la vila i de la resta de Catalunya a través del programa Escola Nova 21.

Així, les famílies que en van prendre part van conèixer els principis i fonaments pedagògics d’aquest canvi de model educatiu i van compartir i reflexionar, a través de dinàmiques participatives, les pràctiques que les escoles estan posant en marxa. A més, també van experimentar com aprenen els alumnes en aquests nous entorns d’aprenentatge, que l’OCDE (Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic) després de realitzar estudis explorant la naturalesa de l’aprenentatge a través de la cognició, l’emoció i la biologia va sintetitzar en set principis transversals  que haurien d’orientar la creació dels entorns d’aprenentatge del segle XXI.