Les llegendes de l’Atlàntida, el Minotaure i la Torre de Babel, entre altres, van fer volar, dissabte, la imaginació de les persones que van assistir, a la Biblioteca, a la primera sessió dels ‘Cafès amb Història’ d’aquesta nova temporada. Organitzada per la regidoria de Cultura, aquesta primera sessió va comptar amb la presència de més d’una vintena de persones, que van desafiar la pedregada que va caure poc abans de l’inici. La xerrada va anar a càrrec de Felip Masó, professor d’Història Antiga i Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre d’Arqueonet, qui va explicar què s’amaga darrere d’aquestes llegendes que tan s’han donat a conèixer en la cultura occidental.

La programació dels ‘Cafès amb Història’ es reprendrà el 21 d’abril, Dilluns de Pasqua, amb la primera de les diverses sortides culturals per a visitar llocs d’interès que es faran al llarg de l’any, la novetat de la programació. Amb el títol ‘El castell de Masquefa’ es farà una visita al Cementiri Vell, dirigida per Andrea Velázquez, graduada en Història per la Universitat de Barcelona.

Fins a final d’any s’han programat en total quatre conferències i cinc sortides culturals. Les altres tres xerrades a l’agenda són: ‘Agatha Christie: una vida entre assassinats i arqueologia’ (10 de maig), ‘L’art preromànic a Catalunya’ (11 d’octubre) i ‘Mòmies: mite i realitat’ (13 de desembre).

Pel que fa a les sortides culturals, se n’han organitzat a les caves Codorniu i el Museu de la Xocolata de Sant Sadurní d’Anoia (26 d’abril), a Món Sant Benet de Sant Fruitós del Bages (7 de juny), al Museu dels Traginers d’Igualada (6 de setembre) i al Born Centre Cultural de Barcelona (8 de novembre).

Inscripcions obertes per a la sortida a Sant Sadurní
Les inscripcions per a la primera sortida -al Museu de la Xocolata i a les Caves Codorniu de Sant Sadurní- ja estan obertes. Les persones interessades s’hi poden apuntar, fins al dia 9 d’abril, a l’Ajuntament (C/Major, 93), de dilluns a divendres. El preu de la sortida és de 12 euros i inclou les visites i l’autocar. La sortida, el dia 26 d’abril, es farà a 1/4 de 10 del matí.