Els treballs per a estendre la fibra òptica a Masquefa van començar a l’agost i en l’actualitat s’està acabant d’instal•lar sota els carrers les arquetes i els tubs, tasca que es preveu que s’allargarà tres o quatre setmanes. Després es procedirà a fer passar la fibra òptica pels tubs i posteriorment es faran algunes proves per a comprovar el funcionament de la xarxa.

L’actuació, amb un pressupost de 435.495 euros, la duu a terme la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, després de les gestions fetes per l’Ajuntament.

L’estesa de fibra òptica permetrà als masquefins i masquefines gaudir d’uns serveis de telecomunicacions de primer ordre. Es tracta també d’una aposta estratègica per atraure empreses de base tecnològica fins al nou polígon del Clot del Xarel•lo. La fibra òptica possibilita serveis de telecomunicacions de gran capacitat, ja que proporciona una velocitat de transmissió de dades molt elevada, de l’ordre de gigues per segon.
Les obres consisteixen a estendre la fibra òptica des de l’estació de Ferrocarrils, on es troba el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat, fins al polígon del Clot del Xarel•lo, passant pel centre urbà de Masquefa i les urbanitzacions del Maset i Can Quiseró.

Un triple benefici

D’aquesta manera, l’actuació comporta un triple benefici. D’una banda, dotarà el nou polígon d’una important infraestructura de serveis de telecomunicacions que facilitarà la captació d’empreses capdavanteres del sector tecnològic.

D’altra banda, la xarxa de fibra òptica s’interconnectarà, al seu pas pel Maset i Can Quiseró, als nodes de Masquefa Sense Fils. Així, els veïns i veïnes disposaran d’un enllaç directe i d’altes prestacions amb el Centre Tecnològic Comunitari (CTC), que farà possible en el futur el desplegament de nous serveis d’aquesta xarxa wifi municipal d’accés a Internet.

I, finalment, les dependències municipals es veuran també beneficiades pels avantatges de la fibra òptica, ja que la xarxa interconnecta l’Ajuntament, l’Àrea de Serveis Personals (la Torre dels Lleons) i el Centre Tecnològic Comunitari.