L’activitat s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Masquefa i de la Diputació de Barcelona.

Els alumnes d’educació infantil de segon cicle i de primària de l’Escola El Turó van participar del 7 a l’11 de març en la Setmana de la Salut. Al llarg de cinc dies l’alumnat va poder prendre part activament de diferents activitats d’educació per a la salut proposades per la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg d’activitats d’educació per a la salut 2022.

Totes les propostes van tenir una gran acollida tant per part dels alumnes com del professorat i ja s’han convertit en una activitat fixa que es duu a terme cada curs en aquest centre educatiu i que els infants esperen amb ganes i gaudeixen. Així, els tallers que es van realitzar van ser els següents:

  • “Pren fruita cada dia”, adreçat als alumnes de P5: l’objectiu era promoure una alimentació saludable, sostenible i de proximitat, i fomentar el consum de fruita.
  • “L’esmorzar és la clau”, adreçat a alumnes de primer de primària: l’objectiu era promoure una alimentació saludable, sostenible i de proximitat i conscienciar els alumnes sobre la importància de l’esmorzar.
  • “Els aliments la nostra energia”, adreçat a alumnes de tercer de primària: l’objectiu era promoure una alimentació saludable, sostenible i de proximitat i conscienciar l’alumnat sobre la importància de l’alimentació saludable.
  • “Menja bé, et sentiràs bé”, adreçat als alumnes de cinquè de primària: l’objectiu era promoure una alimentació saludable, sostenible i de proximitat; conèixer les característiques d’una dieta equilibrada, adequada i variada; i desmitificar conceptes erronis sobre l’alimentació.

L’Escola El Turó va escollir del Catàleg d’activitats d’educació per a la salut 2022 les propostes que volia oferir als seus alumnes i posteriorment les va traslladar a l’Ajuntament per tal que el consistori les sol·licités a la Diputació de Barcelona.