Amb motiu del centenari del naixement de Joana Raspall, l’escola Font del Roure acollirà de l’11 al 23 de juny una exposició que dóna a conèixer la vida i l’obra d’aquesta poetessa catalana mitjançant els seus poemes per a infants.

Amb el títol ‘Escaleta de versos, Joana Raspall, graó a graó’, la mostra està oberta a tothom i es podrà visitar al vestíbul de l’escola, de dilluns a divendres, de les 9 del matí a les 3 de la tarda.

Es tracta d’una exposició itinerant, que ja ha recorregut altres municipis catalans, i que organitza el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

El material que inclou l’exposició brinda l’ocasió de conèixer de més a prop l’autora i admirar la naturalitat i riquesa verbal dels seus poemes. Nascuda l’1 de juliol de 1913 a Barcelona, encara que als tres anys ja es va traslladar amb la seva família a Sant Feliu de Llobregat, on encara viu en l’actualitat, Joana Raspall i Juanola és una de les primeres autores que escriu poesies per a infants en català.

L’exposició és una passejada per la seva trajectòria vital i poètica mitjançant sis plafons:

● Primer graó: La infantesa (Els records, l’avi, les amigues, les lectures, l’any a Perpinyà…)

● Segon graó: De professió, bibliotecària (Comença a escriure, els estudis, l’amor pels llibres, la seva feina com a bibliotecària i la guerra)

● Tercer graó: De vocació, escriptora (El casament, neixen els fills i segueix escrivint moguda per una enorme passió per la llengua catalana. Els diccionaris)

● Quart graó: Les primeres obres. (El teatre i la poesia per a infants)

● Cinquè graó: La poesia. (Quinze anys després, el 1996, quan s’edita el seu segon recull de poemes)

● Sisè graó: 100 anys

Els alumnes de l’escola Font del Roure ja van treballar per Sant Jordi la vida i l’obra de Joana Raspall, i l’organització d’aquesta exposició és una activitat més en el treball que està fent el centre per conèixer aquesta poetessa catalana centenària.