Representants de l’escola Font del Roure de Masquefa van rebre dimecres, en un acte al Palau de Pedralbes de Barcelona, el Premi Baldiri Reixach en la categoria d’escoles. Aquest guardó és un reconeixement al centre per l’aplicació d’un projecte lingüístic integrador i que participa en diverses efemèrides culturals, com ara l’any Joana Raspall, tot implicant-hi el conjunt de la comunitat educativa.

També valora l’esforç del centre educatiu masquefí per sensibilitzar i promoure l’expressió poètica dels infants i per fomentar la creativitat en l’educació musical i plàstica, reflectida en l’ambientació i en les activitats del dia a dia de l’escola.

El premi el van recollir la directora del centre, Teresa Alcántara, el cap d’estudis, Xavi Solé, i les dues mestres que van maquetar la presentació del treball realitzat a l’escola i ara guardonat, Laia Vallhonrat i Elisabet Barco. Els van acompanyar l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, l’inspector dels Serveis Territorials d’Ensenyament Albert Ramírez i la directora de l’EAP de l’Anoia, Núria Esquivel.

En el lliurament de premis van intervenir-hi Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Carulla –organitzadora del certamen- i Josep Gonzàlez-Agàpito, secretari del jurat. Durant l’acte van haver-hi parlaments a càrrec del sociolingüista F. Xavier Vila i Moreno -qui va reflexionar sobre els usos lingüístics en el món escolar-, Josep A. Planell, rector magnífic de la UOC, i Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives.Els ponents van coincidir a destacar la importància de la creativitat dels centres en els moments actuals i el treball per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana.

En aquesta trenta-setena edició dels Premis Baldiri Reixac s’han atorgat 12 guardons a la categoria d’escoles, amb una dotació de 3.300 euros cadascun. En aquest cas, el jurat ha valorat la qualitat global i la catalanitat, en llengua i continguts, concretades en un projecte educatiu i lingüístic que s’estigui aplicant i que assoleixi un ús elevat de la llengua entre l’alumnat i el professorat, tant en l’activitat acadèmica com en la comunicació informal. El guardó contempla, alhora, les dificultats que poden presentar determinats contextos escolars.

Des de l’escola Font del Roure expliquen que els darrers dies han rebut diverses felicitacions que els fan sentir molt satisfets i orgullosos, com ara la de Carme Arenas, presidenta del PEN català, qui qualifica el centre com un referent pedagògic i un orgull per al país. També han estat felicitats per la Imma Cauhé Raspall, filla de l’escriptora, i Muntsa Fernández, de l’Eixam d’Amics de la Joana Raspall, entre altres.