La Biblioteca de Masquefa encara els darrers actes de la programació especial que ha organitzat amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Així, aquest dimecres, 25 d’abril, a les 7 de la tarda, s’hi farà una sessió de L’Hora del conte, amb la representació ‘El Príncep-Príncep i la Princesa-Princesa i el Mirall Màgic’, que anirà a càrrec de Fil-a-l’agulla.

L’endemà, dijous, 26 d’abril, tindrà lloc la xerrada ‘Els beneficis del cantar’, amb la doctora Mercè Velasco, foniatra. La sessió, que compta amb el patrocini de la Federació de Cors de Clavé, està prevista per a les 7 de la tarda.

Aquestes dues activitats posaran el punt final al programa especial de Sant Jordi, que va estrenar-se divendres passat amb la presentació del llibre ‘Invisibles’, d’Alícia Salgado. Es va tractar d’una presentació molt original, ja que va tenir format d’entrevista. El mateix marit de l’autora, el també escriptor Óscar Bastante, li va formular diverses preguntes que van permetre a la trentena d’assistents a l’acte conèixer en profunditat el llibre. ‘Invisibles’ narra la història d’Eva, una dona de quaranta i tants anys que viu obsessionada amb la resposta que provoca en els homes.

La programació es va reprendre aquest dilluns amb una sessió de ràdioteatre que va representar a la Biblioteca una peculiar adaptació de la llegenda de Sant Jordi en versió 2.0. La representació, a càrrec de Ràdio Masquefa i amb la col·laboració del grup local Teatrerus, va entusiasmar els 28 assistents, als quals se’ls va fer curta.

La Biblioteca també va acollir dimarts un emotiu recital de poesia a càrrec de Xelo del Valle, que va reunir una trentena de persones.

Llibres i roses
D’altra banda, dilluns, 23 d’abril, la celebració de Sant Jordi va tornar a omplir els carrers de la vila de parades de llibres i roses. Dotze establiments i entitats van muntar parades al carrer principal, a l’avinguda Catalunya i davant de l’escola Vinyes Verdes de La Beguda.

Els masquefins van desafiar el temps, fred i inestable, i van sortir al carrer per comprar roses i també adquirir les darreres novetats editorials, els ‘best-sellers’ o llibres de segona mà. El carrer Major es va tancar al trànsit per facilitar les passejades i compres.

L’emissora municipal Ràdio Masquefa (96.1 FM) també va sortir amb la seva unitat mòbil al carrer, on va emetre en directe una programació especial.