El procés de participació vinculant convocat per l’Ajuntament per decidir entre tots com ha de ser la necessària remodelació de la Plaça Josep Maria Vila –coneguda popularment com la Plaça de l’Estació- va arribar dijous al punt culminant amb l’elecció del disseny de la reforma.

En una reunió que va tenir lloc al Casal d’Avis, tots els participants van poder escollir entre els dos dissenys que havia elaborat, per encàrrec de l’Ajuntament, l’expert en medi ambient i paisatgisme José Luís Fabra. Tots dos dibuixos recollien tant les diferents propostes que els masquefins havien pogut presentar durant el procés participatiu, com també les aportacions que veïns, entitats i col·lectius van poder fer en un taller posterior. Finalment, en la votació popular al Casal d’Avis, els participants es van decantar molt majoritàriament per l’opció 2, que va obtenir 32 vots. L’opció 1 va ser votada per 8 persones  (Podeu veure-les al final d’aquesta notícia)

La remodelació de la Plaça Josep Maria Vila és obligada a causa del mal estat d’un col·lector d’aigües residuals i pluvials que la travessa de banda a banda, el qual pateix fuites d’aigua que afecten fins i tot el soterrani de l’edifici de l’Alzinar. Davant de la necessitat d’aixecar la plaça per substituir aquest col·lector, l’equip de govern va voler convocar el procés participatiu perquè els masquefins tinguessin veu i vot a l’hora de decidir com ha de ser la remodelació d’aquest emblemàtic i cèntric espai. L’actuació també permetrà eliminar les barreres arquitectòniques que dificulten l’accessibilitat i millorar la seguretat en la zona dels accessos a l’andana del tren. La proposta finalment guanyadora resol aquests dèficits a la vegada que manté el simbolisme i l’essència de la plaça, que es consolidarà com a centre neuràlgic del municipi.

A partir del disseny escollit, l’Ajuntament elaborarà ara el projecte de remodelació i l’exposarà al públic perquè tothom el pugui conèixer. La previsió és que la reforma de la plaça pugui estar enllestida per la Festa Major de Sant Isidre, al maig.

Aquest mateix any l’Ajuntament ja va dur a terme una primera fase de la plaça per poder-la estrenar per la passada Festa Major.

(Disseny escollit: opció 2)

(Disseny opció 1)

(Característiques tècniques)