Masquefa ja ho té tot a punt per celebrar la Setmana de la Gent Gran, que començarà el dilluns 28 de setembre i s’allargarà fins al diumenge 4 d’octubre amb una àmplia i variada agenda d’activitats.

Aquest any La Setmana arriba amb dues novetats destacades. D’una banda, el canvi de dates per fer-la coincidir amb la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre). I d’altra banda, el fet que, el darrer dia de La Setmana, el diumenge 4, Masquefa acollirà la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran de l’Anoia, que portarà fins a la nostra vila moltes persones grans vingudes d’arreu de la comarca. 

Organitzada pel Consell de la Gent Gran de l’Anoia del Consell Comarcal, aquesta celebració té lloc cada any en un municipi anoienc, i en les sis edicions que ja se n’han fet ha anat augmentant la participació any rere any. El 2014 es va celebrar a Vallbona amb la presència de fins a 400 persones.

El diumenge 4 d’octubre, doncs, les persones grans d’arreu de la comarca que es desplacin fins a Masquefa podran compartir una bona estona gaudint de diverses activitats festives i populars, a més de descobrir i conèixer una mica millor la nostra vila mitjançant algunes visites guiades.

En concret, es farà una missa a la Parròquia de Sant Pere, una visita a La Fàbrica Rogelio Rojo -avui reconvertida en un complex municipal d’equipaments per a les persones-, i una visita al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), un equipament únic a l’estat i un dels pocs que hi ha a Europa. També hi ha programades les actuacions de la Colla de Geganters i Grallers i la Colla de Ball de Bastons de Masquefa, un dinar de germanor amb paella, i un ball popular per tancar la diada.

Però abans, ja des de dilluns i fins dissabte, la Setmana de la Gent Gran farà que els masquefins gaudeixin de sis intensos dies, amb activitats com ara cinema, màgia, classes de ball amb ritmes llatins, un taller-xerrada sobre històries de vida, un ball popular, la visita al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i a Bodegues Torres, i una obra de teatre.

(Consulteu tota la programació)