Els masquefins es van bolcar dimarts 20 de novembre en la jornada solidària de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits al municipi. Al llarg del dia es van fer un total de 55 donacions i més d’una seixantena de veïns van acostar-se al Casal d’Avis per participar-hi.

El mal temps imperant i la pluja caiguda al llarg del dia van condicionar el nombre de donacions, així com la participació, a la jornada de donació de sang celebrada a Masquefa el 20 de novembre de la mà del Banc de Sang i Teixits i de l’Ajuntament.

Amb tot, Masquefa va tornar a demostrar ser una vila compromesa i altruista que s’implica activament en els projectes solidaris; i un total de 65 persones es van acostar al Casal d’Avis per donar sang; de les quals 55 van poder donar sang. Mentrestant, es van registrar un total de 15 nous donants.

Mentrestant, un total de 19 infants de l’escola Vinyes Verdes van participar al llarg de la jornada del Concurs de dibuix; que enguany va premiar a Àfrica Morales Castillo, de 5è de primària.

 

 

El Banc de Sang i Teixits recorda que a Catalunya, actualment, es necessiten 1.000 donacions diàries i que cada donació pot suposar salvar fins a tres vides.  En aquest sentit, l’Ajuntament de Masquefa agraeix i posa en valor la col·laboració desinteressada de tots els veïns, entitats, comerços i institucions que van participar durant la jornada solidària de donació de sang i anima a tots els masquefins a prendre part de les iniciatives impulsades des del Banc de Sang i Teixits al municipi i arreu del territori.

Finalment, el consistori vol tenir un sentit record per a la figura de Khaled Khatib; mort el gener de 2018 i que durant anys va ser el coordinador del Banc de Sang i Teixits a la zona de l’Anoia.