Els masquefins es van bolcar aquest dimarts en la jornada solidària de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits al municipi. Al llarg del dia es van fer un total de 80 donacions i prop d’un centenar de veïns van acostar-se al Casal d’Avis per participar-hi. Consulta aquí l’àlbum complet de fotografies.

El mal temps imperant i la pluja caiguda al llarg del matí van condicionar el nombre de donacions, així com la participació a la jornada. Amb tot, Masquefa va tornar a demostrar ser una vila compromesa i altruista que s’implica activament en els projectes solidaris. El Casal d’Avis va acollir per primera vegada aquest dimarts 22 de novembre una jornada de donació de sang en la qual hi van prendre part prop d’un centenar de persones i durant la qual es van fer un total de 80 donacions.

La marató, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia i Creu Roja, va convertir la donació de sang en una jornada festiva. Durant prop de 10 hores consecutives, el Casal d’Avis i el seu entorn van acollir un programa d’activitats paral·leles en el que entitats, comerços, empreses i particulars s’hi van sumar donant-hi suport i animant a la participació. Entre elles, visites d’alumnes de l’escola Vinyes Verdes de La Beguda Alta i l’escola Font del Roure; una xocolatada popular; una mostra de vehicles; una recollida solidària de joguines noves; el lliurament del premi de dibuix a la jove Claudia Cristóbal Climent; música en directe; un sorteig d’ampolles de vi i cava i una colònia; la retransmissió en directe de la jornada a través de Ràdio Masquefa; o la visita d’en Willy, gegantó de Masquefa. En aquest sentit, la pluja caiguda al llarg del matí de dimarts va obligar a anul·lar l’inflable per als més menuts.

De les 91 persones que van accedir al Casal d’Avis per donar sang, 80 complien els requisits per ser donants; mentre que 11 no ho van poder fer per diferents motius. Mentrestant, dels 80 donants, 15 van donar sang aquest dimarts per primera vegada. Una desena de persones, a més, van col·laborar en l’organització de la donació. A l’equipament també es va facilitar informació sobre la donació (òrgans, cordó, plasma, medul·la òssia…) a aquells que ho van requerir.

El Banc de Sang i Teixits recorda que a Catalunya, actualment, es necessiten 1.000 donacions diàries i que cada donació pot suposar salvar fins a tres vides. En aquest sentit, l’Ajuntament de Masquefa agraeix i posa en valor la col·laboració desinteressada de tots els veïns, entitats, comerços i institucions que van participar durant la jornada solidària de donació de sang i anima a tots els masquefins a prendre part de les iniciatives impulsades des del Banc de Sang i Teixits al municipi i arreu del territori.