El municipi commemorarà aquesta diada amb l’organització, del 6 al 11 de març, d’un complet i variat programa de propostes lúdiques i reivindicatives arreu de la vila. Ràdio Masquefa i el Casal de Joves també se sumen a la celebració amb una programació especial. Consulta aquí les activitats.

La vila de Masquefa tornarà a sortir al carrer aquest mes de març per reclamar la igualtat i la paritat de sexes i per fer visible i posar en valor el paper vital i essencial de la dona en la nostra societat. L’Ajuntament se suma un any més a la commemoració, el proper dimecres 8 de març, del Dia Internacional de la Dona. I amb l’objectiu de fer extensiva la celebració a tots els veïns, organitza al llarg d’una setmana –de la mà del teixit associatiu local- un complet i variat programa d’activitats lúdiques i reivindicatives arreu del municipi.

Daniel Orellana, regidor de Benestar Social, assegura que “entre tots hem d’aconseguir una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat. I el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és una cita que ens serveix per alçar la veu i afirmar amb convicció que el paper de la dona al món és i continuarà sent imprescindible”.

Programa d’activitats

La celebració del Dia Internacional de la Dona començarà dilluns dia 6 amb la inauguració de l’exposició ‘Les dones i l’art’, a càrrec d’alumnes del curs d’informàtica per a Gent Gran i del projecte ‘Singulars’. A partir d’aquí, seguiran propostes com la mostra de pintura i dibuix ‘Retrats de dones’, amb la col·laboració d’‘Artistes locals’; la xerrada ‘El repte de la conciliació de la vida laboral i familiar’; un taller de gestió d’emocions a càrrec de l’Associació de Dones de Masquefa; un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula ‘Las sufragistas’; i el taller de dansa ‘Dansant en el temple d’Afrodita’.

‘Femme Fest’

Dissabte 11 de març, el Casal de Joves de Masquefa també donarà suport al Dia Internacional de la Dona amb l’organització del ‘Femme Fest’; una jornada lúdica i reivindicativa adreçada al jovent masquefí que se celebrarà al Casal de Joves i els voltants. L’activitat començarà a les 10:30 h. i està previst que s’allargui al llarg de tot el dia. Entre les propostes, una fira d’entitats i col·lectius de dones, la xerrada ‘Relacions igualitàries’, una masterclass de ‘Dance Hall’, concerts de rap i exhibicions de graffiti

Ràdio Masquefa

L’emissora municipal masquefina oferirà a tots els seus oients una sèrie d’entrevistes a dones que destaquen en diversos àmbits amb l’objectiu de tractar diferents temes d’interès des d’un punt de vista femení. Enguany, les protagonistes seran Rosa Ribalta, Antònia Martínez i Judit Sáez.