L’Ajuntament fa una crida als veïns a participar dels diferents actes que l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central organitza divendres 12 de maig arreu del territori.

L’Ajuntament de Masquefa se suma aquesta setmana al Dia Mundial de la Fibromiàlgia; una diada que té com a objectiu apropar a la ciutadania el coneixement d’aquest síndrome clínica de difícil diagnòstic i que està caracteritzada per dolor crònic generalitzat a tot el cos, amb predomini als músculs i a l’esquena i amb presència d’una exagerada i extensa sensibilitat local a la pressió en múltiples punts.

Per tot plegat, el consistori masquefí fa una crida als veïns a participar activament dels diferents actes que l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF) organitza arreu del país aquest divendres 12 de maig.

Entre ells, l’activitat que la delegació anoienca de l’ACAF celebra a la Plaça de la Creu d’Igualada. Divendres dia 12, de les 10 h. a les 14 h., l’entitat serà present en aquest espai de la capital de l’Anoia amb l’objectiu d’informar sobre la malaltia a les persones afectades i a les seves famílies, així com a tota la ciutadania.

La fibromiàlgia és una malaltia freqüent especialment entre les dones (4,2 % de dones i 0,2 % d’homes afectats a la població espanyola), i sovint s’acompanya de cansament, trastorns del son i de l’estat d’ànim, símptomes digestius i mal de cap, entre d’altres. La fibromiàlgia, a més, pot afectar significativament la qualitat de vida de les persones que la pateixen i tenir un important impacte personal, familiar, laboral i social. Malgrat que en els darrers anys s’està investigant a fons aquesta malaltia, encara resten moltes incògnites sobre les seves causes i els mecanismes que influeixen en el seu desenvolupament.