Divendres 17 d’agost al migdia l’Ajuntament guardarà cinc minuts de silenci davant del consistori com a mostra de solidaritat amb les víctimes i de rebuig al terrorisme. Aquell mateix dia, Barcelona i Cambrils acolliran diferents concentracions populars.

L’Ajuntament de Masquefa vol expressar el seu condol en la commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, a la vegada que vol mostrar el seu absolut rebuig al terrorisme i a qualsevol forma de violència.

Per aquest motiu, se suma al manifest conjunt elaborat per l’Associació Catalana de Municipis i convoca a tots els masquefins a participar divendres 17 d’agost, a partir de les 12 del migdia, de cinc minuts de silenci davant del consistori en memòria de les víctimes, en defensa de la pau i la democràcia i de rebuig al terrorisme. Així mateix, convida els veïns a sumar-se a les concentracions populars que hi haurà a la Rambla de Barcelona i a Cambrils aquell mateix dia.

Així, el consistori vol fer un reconeixement a la tasca realitzada per les forces i cossos de seguretat tant de la Generalitat com dels ajuntaments de Barcelona i Cambrils, que varen dur a terme les seves funcions d’una manera extraordinària i en un context extremadament complicat. L’Ajuntament, finalment, fa pública, de nou, la seva solidaritat amb les víctimes i les seves famílies, tot mostrant l’esperança que uns fets tan tràgics mai es tornin a repetir.