Masquefa ho té tot a favor per a ser proclamada Ciutat Gegantera l’any 2012. La de Masquefa és l’única candidatura presentada una vegada finalitzat el termini. Així, doncs, a la candidatura masquefina, impulsada per la Colla de Geganters i Grallers de Maquefa, li resta només un últim tràmit perquè la vila sigui proclamada Ciutat Gegantera: obtenir el suport de les colles catalanes en l’assemblea general que l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya celebrarà el 5 de febrer del 2011 a Manlleu.

En aquesta assembla, l’alcalde i la colla masquefina presentaran un audiovisual que donarà a conèixer la vila de Masquefa, la seva història i idiosincràsia, el seu potent teixit associatiu i la seva passió per la tradició gegantera. Explicarà també tots els arguments de pes que té Masquefa per aconseguir ser Ciutat Gegantera.

La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, que ja fa molt temps que treballa per fer possible la candidatura, espera obtenir el suport de les colles catalanes en l’assemblea general de l’Agrupació. L’entitat continua treballant de valent per aconseguir fer realitat aquest repte.

La festa de la Ciutat Gegantera de Catalunya va ser instituïda per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya l’any 1985 com la gran festa de tot el món geganter. Anualment participen en aquesta celebració uns 5.000 geganters i prop de 500 figures, entre gegants, gegantons i gegantets, a més de 400 músics, com ara grallers, dolçainers, flabiolaires i tabalers, entre altres.