Els masquefins van tornar a mostrar aquest cap de setmana la seva cara més solidària. El municipi es va abocar en la Marató de TV3 -que recollia fons per a la investigació del càncer- i va recaptar 1.455,77 euros entre les aportacions que els vilatans van fer en les guardioles instal·lades en les dependències municipals i diversos establiments, i els donatius en les activitats que van organitzar les entitats tan dissabte com diumenge.

D’aquesta manera, Masquefa va aportar el seu granet de sorra a aquesta causa benèfica impulsada per la televisió catalana, que aquest any va batre el rècord de donacions de tota la seva història i va aconseguir fins a 10.113.152 euros, convertint-se en la marató que més recapta a tot el món.

Aquesta xifra encara es pot incrementar, ja que fins al 31 de març es poden fer donatius a la Marató. Els podeu fer online des de la pàgina web www.tv3.cat/marato o bé mitjançant una transferència bancària al compte de la Caixa 2100 0555 31 0201001500

Més donatius a Masquefa el 23 de desembre
També el pot recaptat a Masquefa pot continuar creixent, ja que el grup local de teatre Teatrerus destinarà a la Marató de TV3 els donatius que facin les persones que el diumenge 23 de desembre assisteixen a les dues representacions teatrals que tindran lloc a la Capella del Roser en el marc del programa d’activitats de Nadal.

Mobilització exemplar
Aquest cap de setmana passat els masquefins van tornar a mobilitzar-se per la Marató i van sortir al carrer per participar en el programa d’activitats de les entitats. Dissabte el Club Slot Masquefa va recollir fons en la prova de resistència XSlot que va tenir lloc al Recinte Rogelio Rojo, i també l’escuderia A Fondu Competició va destinar al projecte solidari de TV3 l’import de les inscripcions a la ralliexperiència que va disputar a Manresa. A més, l’AMPA de l’escola Font del Roure va organitzar el mercat de Sant Llúcia i va vendre articles nadalencs en la parada que va instal·lar davant de l’església.

Diumenge vam gaudir d’un partit de futbol sala benjamí entre l’Alzinar i Can Quiseró, dels balls dels Gegants i els Gegantons de Catalunya, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, i de l’actuació de la Colla de Ball de Bastons, que va mostrar-nos balls històrics de Masquefa i el Penedès i també va cantar el poema ‘La reina de Catalunya’, musicat per Juli Molano. També es va fer una exhibició de hip-hop, a càrrec de l’Associació Dansa Urbana Juvenil, l’actuació de la Coral l’Alzinar i una audició dels alumnes de l’Aula de Música de l’Alzinar.

Noves vies en el tractament i la curació del càncer
Els més de 10 milions d’euros que TV3 va recaptar en la marató de diumenge es destinaran a projectes d’investigació per a obrir noves vies en el tractament i la curació del càncer. En els pròxims anys, la recerca serà decisiva per trobar nous mètodes de prevenció, de diagnòstic, per conèixer millor el comportament de les cèl·lules malignes i per dissenyar teràpies més contundents.

El febrer del 2012 la Fundació La Marató de TV3 obrirà una convocatòria pública per a la presentació d’aquests treballs. La data concreta s’anunciarà a través dels mitjans de comunicació i del web: www.tv3.cat/marato.

Després de 20 anys i una trajectòria molt sòlida que han permès finançar 594 projectes de recerca biomèdica La Marató de TV3 ha tornat a complir el seu doble objectiu: sensibilitzar la població cap a unes malalties que afecten milers de persones i impulsar la recerca biomèdica gràcies als fons recaptats.