La campanya ‘Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot’ ha obtingut una molt bona acollida entre els masquefins i masquefines. De fet, Masquefa ha estat un dels municipis de tota la comarca de l’Anoia on aquesta campanya del Consell Comarcal ha tingut més participació.

La iniciativa ha consistit en diverses actuacions per a inventar i difondre un tipus de cuina pròpia de la comarca, que sigui de baix impacte ambiental i econòmica, i que a la vegada contribueixi a no crear residus a la cuina i a fomentar la recollida selectiva dels residus domèstics.

Tallers de cuina
Una vintena de masquefins i masquefines es van inscriure als tres tallers de cuina gratuïts que es van fer al gener en el marc d’aquesta campanya. Durant les sessions se’ls va ensenyar a cuinar aprofitant el menjar i generant el mínim de residus.

Els participants van aprendre a cuinar sense malbaratar recursos i reduint al màxim les deixalles. També van poder aportar les seves pròpies receptes de cuina econòmica i de baix impacte ambiental i fins i tot van tastar alguns plats que alguns d’ells havien preparat a casa d’acord amb aquests criteris, com ara la truita de poma aportada per una de les participants.

Durant els tallers també se’ls va ensenyar a reciclar sobrant de menjar per a d’altres usos. Així, per exemple, se’ls va explicar com es pot convertir un codony en un excel•lent ambientador natural per als nostres armaris, o bé com abans es feien servir les peles de taronja i mandarina per ambientar la casa tirant-les al foc, entre altres aplicacions.

Envia les teves receptes
Tot i que ja s’han acabat els tallers a Masquefa, la campanya ‘Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot’ continua recollint les receptes de tots els anoiencs i anoienques, amb les quals es farà un llibre de cuina de l’Anoia. Podeu enviar-les a reciclatalacuina@anoia.cat o entrar al bloc www.reciclatalacuina.cat i deixar-hi la recepta També es poden enviar mitjançant les xarxes social twitter i facebook.

Entre totes les receptes se sortejarà un lot de productes de la terra valorat en 200 euros

El llibre de cuina de l’Anoia arribarà per Sant Jordi a l’Ajuntament i a les llibreries i parades. També el trobareu en versió digital al web reciclatalacuina@anoia.cat.