Amb la proposta “Masquefa batega”, el masquefí Luís Moreno ha estat el guanyador del concurs participatiu que ha organitzat l’Ajuntament per a escollir nou nom per a la revista municipal. “Masquefa batega” va ser elegida, per unanimitat, pels regidors de tots els grups amb representació al Consistori. El concurs participatiu va obtenir una excel·lent resposta per part dels vilatans i vilatanes, els quals van presentar més de 200 propostes.

Els masquefins i masquefines van poder proposar el seu nom per a la revista municipal mitjançant un senzill formulari que es trobava a la part de destacats de la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.org). Cada vilatà va poder fer una única proposta. El Consistori també va posar el centre Masquef@ula a disposició dels vilatans i vilatanes per a poder participar en el concurs i rebre assessorament tècnic de manera gratuïta.

El guanyador del concurs va ser obsequiat amb un ordinador portàtil, en un acte que va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament. Luis Moreno va explicar que es va assabentar de l’existència del concurs per mitjà de la pàgina web www.amasquefa.com, i, i que va decidir participar-hi perquè li va semblar “una bona idea per a fomentar la participació ciutadana”.

Moreno afirma que el nom “Masquefa batega” vol reflectir la nova etapa que, al seu entendre, “sembla que s’està vivint a Masquefa, la qual comença a tenir molta vida”.El nom de la revista vol ser també “un estímul perquè els vilatans i els polítics facin que Masquefa bategui cada vegada més i sigui una vila cada cop més viva”.

Nou impuls a la revista

El concurs participatiu per a escollir el nou nom s’emmarca en la voluntat de l’actual equip de govern de potenciar la revista municipal amb l’objectiu de millorar la comunicació entre el consistori i els vilatans i vilatanes. Així, a més del nou nom, la revista municipal incrementarà la seva periodicitat a partir del gener del 2008, ja que s’editarà cada mes. També estrenarà nova imatge.

Precisament, el fet d’estar informats dels assumptes municipals mitjançant una revista mensual és una de les principals preferències que els vilatans i vilatanes van apuntar en un estudi sobre els mitjans de comunicació locals impulsat per l’Ajuntament.