Masquefa sortirà aquest cap de setmana al carrer per viure el gruix d’activitats de la Festa Major Petita de Sant Isidre. La festa que els masquefins celebren en honor al patró de la vila ja es va estrenar dimarts, dia de Sant Isidre, amb una de les novetats d’aquest any. I és que l’Associació de la Gent Gran va voler recuperar la tradició de fer actes el 15 de maig i va organitzar un esmorzar i una demostració de llaurada a la finca vinya ‘Albiol’, a càrrec de Pere Aloy i Antoni Malet, a més d’una missa, que va comptar amb l’actuació de La Coraleta, una exposició d’eines del camp i un ball popular.

Un programa carregat de novetats
La Festa de Sant Isidre 2012 es reprendrà divendres i continuarà dissabte i diumenge amb un ampli programa d’activitats per a totes les edats i gustos. Aquest any Sant Isidre arriba carregat de novetats. La festa coincideix amb el desè aniversari del temible Drac Bufut, que ha preparat diverses activitats que trauran fum. Entre aquestes, un espectacular correfoc que la nit de dissabte reunirà a Masquefa dracs vinguts d’arreu i disposats a ‘cremar’ la vila.

Bufut, un drac molt especial, ja que és l’únic de tot Catalunya que es porta dret com un gegant, encapçalarà el correfoc i espantarà grans i petits amb les flames del seu arsenal de ‘carretilles’ i ‘titans’. Bufut estarà acompanyat d’altres companys de la seva espècie vinguts dels pobles veïns, en el que serà la primera trobada de colles de drac que se celebra a Masquefa des del bateig del mateix Bufut.

El correfoc no serà l’única activitat per celebrar el desè aniversari. Poc abans, el drac de Masquefa serà obsequiat amb un pastís d’aniversari, mentre li canten la cançó que la Colla de Diables Pixafocs i Gagaspurnes ha preparat expressament per a l’ocasió i que s’ha repartit a les escoles i els comerços.

També amb motiu del desè aniversari de Bufut, s’ha organitzat un taller de mocadors de diables per a infants, que es farà dissabte al matí, així com una tabalada de les colles convidades i una exposició de tots els dracs a la plaça de l’Estació, que tindran lloc a la tarda.

Altres novetats de la Festa Major Petita de Sant Isidre són l’espectacle d’improvisació ‘Impropon’, que farà participar i interactuar el públic, l’espectacle infantil de titelles ‘Els tres porquets’, una sessió del Club de Lectura amb Ramon Gasch i Andreu González, autors del llibre ‘Bon cop de falç’, o un fotoflash en què el Club Excursionista Anoia exposarà les fotografies de la sortida a peu a Montserrat i lliurà els premis del concurs.

Els clàssics no faltaran a la festa
A la festa no hi faltaran tampoc els actes tradicionals. Així per exemple, divendres es farà el Sopar de Faves i el lliurament de les Faves d’Argent, els premis que reconeixen la tasca dels dos masquefins que han dedicat voluntàriament temps i esforç a millorar la qualitat cultural, social, esportiva i associativa de la vila. Aquest any l’elecció de les Faves d’Argent anirà a càrrec de persones premiades en edicions anteriors.

En l’apartat d’actes tradicionals també destaquen la missa en honor al patró, l’espectacular cercavila de dissabte a la tarda o el ball de la garlanda. Els esports també seran presents a la cita amb Sant Isidre.

Ja siguin d’avui o de sempre, les activitats volen fer sortir al carrer persones de totes les edats i gustos.