La sala d’actes del CTC es va omplir divendres amb motiu de la presentació oficial de la festa de la Ciutat Gegantera 2012, que els dies 9 i 10 de juny convertirà Masquefa en la capital del món geganter. En l’acte es va donar a conèixer el programa d’activitats que la comissió organitzadora ha preparat per a aquell cap de setmana, en què es calcula que unes 200 colles de gegants i gegantons i unes 4.000 persones visitaran la nostra vila. També es va descobrir el cartell oficial de la festa de la Ciutat Gegantera 2012, obra de l’artista masquefí i dinamitzador del Casal de Joves, David Pérez.

La presentació de divendres va ser la culminació “d’un treball de més de dos anys, quan vam decidir embarcar-nos en aquesta aventura”, va explicar el geganter i regidor de l’Ajuntament Carles Ventura. Divendres començava el compte enrere perquè la nostra vila aculli la festa dels gegants més gran que se celebra a Catalunya, un fet que “serà un honor”, en paraules de Ventura.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Laia Albiol, va destacar l’oportunitat que l’esdeveniment suposarà per a la vila. En aquest sentit va afirmar que es tractarà “d’una gran festa que no tornarem a viure mai més” i va animar “tothom” a sortir al carrer per gaudir de dos dies que seran molt especials.

La cap de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, Elena Fàbregas, va agrair “el suport que hem rebut aquets darrers mesos per part de les entitats, les associacions, els comerços i els vilatans”. Fins al moment la festa compta ja amb més de 160 voluntaris. Fàbregas també va destacar “l’esforç creatiu” que s’ha fet per dissenyar un “programa d’activitats d’alçada” tot i l’actual situació econòmica.

L’acte va comptar també amb la presència de Ramon Pijoan, vocal de la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia, qui va brindar tot el seu suport a la colla masquefina i es va mostrar convençut que els dies 9 i 10 de juny “Masquefa i l’Anoia seran gegants”.

Finalment, el president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, David Roi, va agrair a la colla i a l’Ajuntament “que hagin acceptat el repte d’organitzar la 27a Ciutat Gegantera en aquests moments de dificultats econòmiques” i va recordar que la festa del 9 i 10 de juny serà només l’inici: “durant tot un any Masquefa gaudirà dels gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura, i dels gegantons, el Pau i l’Alegria, i els passejarà a tot arreu, representant el món geganter català”.

Un programa d’alçada amb ‘Obrint pas’ de plat fort
En l’acte també es va donar a conèixer el programa d’activitats de la festa de la Ciutat Gegantera 2012 mitjançant la projecció d’un original vídeo en què els protagonistes eren dues rèpliques de plastilina dels gegants de Masquefa, l’Isidre i la Magdalena.

Entre altres activitats, per al dissabte 9 de juny hi ha prevista la benvinguda d’autoritats, el pregó i la inauguració del monument a Ciutat Gegantera, jocs gegants per a infants, un grafit tradicional per als joves, tallers i mostres de balls tradicionals, una visita històrico-turística per Masquefa i una visita al CRARC. També es farà la plantada de gegants, una mostra de balls protocol·laris de gegants d’arreu de Catalunya, quatre cercaviles simultànies, un sopar de colles geganteres, una cercavila nocturna, un castell de focs i una nit de concert, amb el popular grup Obrint Pas i també The Trumpets of Falopi.

Per al diumenge 10 s’han programat un toc de matines, un esmorzar geganter, una planta de gegants, quatre cercaviles simultànies i els actes protocol·laris de traspàs de la Colla de la Seu d’Urgell (Ciutat Gegantera 2011) a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa (Ciutat Gegantera 2012).

Un cartell original

 

D’altra banda, l’artista local i dinamitzador del Casal de Joves de Masquefa, David Pérez, va destapar el cartell que ha dissenyat amb motiu de la festa de la Ciutat Gegantera. El cartell reprodueix una original figura d’una geganta, que vol simbolitzar totes les colles geganteres.