L’Ajuntament de Masquefa s’ha sumat a “El repte, un 8.000 per a l’Anoia”, una iniciativa d’un grup d’anoiencs apassionats de la natura i la muntanya que vol coronar El Cho Oyu, la sisena muntanya més alta del món, amb 8.201 metres. L’Ajuntament hi col·labora amb una aportació de 600 euros.

Aquesta seria la primera vegada que una expedició anoienca és capaç de fer un cim de més de 8.000 metres d’alçada. Els membres de l’expedició plantaran una bandera de l’Ajuntament al camp base i, a la tornada, projectaran un àudiovisual a Masquefa. La col·laboració de l’Ajuntament de Masquefa figurarà també en tot el material promocional i informatiu.

El Cho Oyu, conegut amb el nom de la Deessa Turquesa, es troba a la serralada de l’Himàlaia, a 28 quilòmetres a l’oest de l’Everest, i és un dels 14 cims de més de 8.000 metres d’alçada que hi ha a tot el món. La muntanya té un vessant nepalès i un altre tibetà, pel qual el grup anoienc intentarà completar l’ascens.

Un grup experimentat

L’expedició de “El repte, un 8.000 per a l’Anoia”, la integren Óscar Márquez (cap de l’expedició i responsable de comunicacions), Jaume Balaguer (responsable de l’alimentació), Manel Galán (tresorer), Lluís Moreno (responsable de logística), Toni Mena (responsable de sanitat), Enric Casellas (responsable de relacions externes), David Rey (equip i material d’expedició) i Josep Riba (també responsable d’equip i material d’expedició).

El grup acredita una contrastada experiència alpinística, la qual ha estat gradual. Així, van començar amb muntanyes dels Pirineus i els Alps i posteriorment van coronar cims d’altres continents, com ara el Kilimanjaro, l’Aconcagua o el Lenin, entre d’altres.

L’expedició, que sortirà el 31 d’agost, té previst coronar El Cho Oyu en 45 dies. L’objectiu és assolir el cim de la manera més neta possible, és a dir, sense fer servir oxigen ni portadors d’alçada (xerpes).