A través d’aquesta jornada, el consistori recorda el paper crucial de les polítiques europees a la vila.

Masquefa va celebrar ahir, 9 de maig, el Dia d’Europa amb una sèrie d’activitats destinades a reflexionar sobre la importància de la cooperació i la integració europea. 

La jornada va començar amb una representació teatral titulada ‘Kalòpsia, un planeta no tan diferent’, una història per donar a conèixer la història i la diversitat de la Unió Europea de forma educativa. Es tracta d’un recurs finançat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Va tenir lloc a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo i va comptar amb l’assistència dels alumnes de 3r de primària de les escoles Font del Roure i El Turó. A la nit, el CTC es va il·luminar amb el color blau de la bandera de la Unió Europea, en una mostra de suport del consistori amb la comunitat europea.

En línia amb els valors de la Unió Europea

A través d’aquesta jornada, l’Ajuntament de Masquefa reitera el seu compromís actiu amb les polítiques i els valors de la Unió Europea. El municipi està immers en diversos projectes finançats amb els fons Next Generation EU, com el programa de rehabilitació energètica en l’àmbit de barris i la millora de la xarxa d’aigua, els quals reben suport financer per un total d’1.450.000€.

Masquefa també participa en projectes europeus, com el Projecte ELDERS, destinat a millorar les infraestructures de comunicació en tots els nuclis de la vila, en el marc de la New European Bauhaus. A més, el municipi és membre actiu de la Xarxa BELC (Building Europe with Local Councillors), una plataforma que promou els valors europeus i facilita el diàleg entre institucions locals en l’àmbit europeu.

Així mateix, les polítiques de desenvolupament estratègic de la vila, com l’Agenda Urbana Local de Masquefa, estan alineades amb el marc europeu, especialment amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.